Πετυχημένη η ιδρυτική συνέλευση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής

Του Γιάννη Παπαϊωάννου-ΜανδηλαράΤην Τετάρτη 12 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΣΤΑΝ η ιδρυτική συνέλευση της αντιφασιστικής επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής. Στη συνέλευση συζητήθηκαν τόσο θέματα που αφορούν τη συγκυρία και το αντιφασιστικό κίνημα όσο και ζητήματα λειτουργίας της αντιφασιστικής επιτροπής. Η διαδικασία ήταν μαζικότατη, για ιδρυτική συνέλευση, αφού την παρακολούθησαν 60 άτομα.

Στην αντιφασιστική επιτροπή συμμετέχουν, πέραν από την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής, σύντροφοι από τη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης Πατησίων, τη Γ’ ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων 5ης Δ.Κ., μαθητές αλλά και από την Τανζανική Κοινότητα Ελλάδας που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην πρώτη συνέλευση.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν εκτενώς οι διαστάσεις του φαινομένου του φασισμού στη γειτονιά μας αλλά και ιδιαίτερα στα σχολεία, ο ρόλος του πολιτισμού ως όπλο του αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στο σκοταδισμό που εκφράζουν οι νεοναζιστικές απόψεις, η ανάγκη για περεταίρω διεύρυνση της αντιφασιστικής επιτροπής με συμμετοχή δασκάλων, άλλων εργαζομένων και κυρίως νεολαιίστικων στρωμάτων, ο ρόλος της αλληλεγγύης στην κοινωνία και ο ισχυρός δεσμός αυτής με τον αντιφασιστικό αγώνα.


Όσο αφορά τη λειτουργία της επιτροπής αποφασίστηκε να γίνεται συνέλευση μία φορά το μήνα (το πρώτο διάστημα κάθε δεκαπενθήμερο) και να δημιουργηθεί μια ανοιχτή ομάδα που θα φροντίζει στα μεσοδιαστήματα να υλοποιεί τις αποφάσεις της αντιφασιστικής συνέλευσης. Θα δημιουργηθεί blog της αντιφασιστικής συνέλευσης ώστε να κοινοποιούμε τις δράσεις μας και θα συμμετέχουμε στον αντιφασιστικό συντονισμό Αθήνας – Πειραιά. Σαν πρώτες δράσεις θα οργανώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα την παρέμβαση μας στα σχολεία της Γκράβας στις 21 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, ενώ στην επόμενη συνέλευση μας θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε.

Η επόμενη συνέλευση της αντιφασιστικής επιτροπής Πατησίων-Λαμπρινής θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 26 Μαρτίου στο χώρο της ΕΛΜΕ στη Γκράβα. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,195ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα