Πετυχημένη η 1η δια ζώσης διεθνής συνάντηση του Internationalist Standpoint!

Το Internationalist Standpoint πραγματοποίησε την πρώτη δια ζώσης διεθνή σύσκεψή του, από τις 10 έως και τις 15 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Πήραν μέρος σύντροφοι και συντρόφισσες από ομάδες και οργανώσεις που συμμετέχουν στο Internationalist Stanpoint από την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Κύπρο (ελληνοκύπριοι από τον νότο και τουρκοκύπριοι από τον βορρά), την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ταϊβάν, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ορισμένοι σύντροφοι/ες από άλλες χώρες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν για διάφορους λόγους. Στον σύντροφό μας από τη Νιγηρία κλάπηκαν όλα τα χαρτιά του δύο μέρες πριν ταξιδέψει, ενώ σύντροφοι από την Ιρλανδία, το Ιράν και το Αφγανιστάν δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν για λόγους υγείας ή λόγω της πίεσης της πολιτικής δουλειάς. Επιπλέον είχαμε μια σειρά από σημαντικούς επισκέπτες: από τη Βραζιλία (Resistencia), την Ιταλία (ControCorrente), την Ιρλανδία (RISE) και τις ΗΠΑ (Reform and Revolution).

Ουσιαστικές συζητήσεις

Οι συζητήσεις έγιναν στη βάση κειμένων που είχαν ετοιμαστεί για αυτόν τον σκοπό. Η συνάντηση ξεκίνησε με τη συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις, έγινε ειδική κουβέντα γύρω από την κατάσταση στο εσωτερικό της επαναστατικής Αριστεράς διεθνώς με αναφορές στην εμπειρία από τις πρόσφατες διασπάσεις στην CWI και την ISA, ενώ υπήρξαν ακόμα 2 συζητήσεις για το περιβάλλον και για τους φεμινιστικούς αγώνες. Η τελευταία ημέρα ήταν αφιερωμένη στο πώς θα προχωρήσουμε στο χτίσιμο των δυνάμεων μιας μαζικής διεθνούς επαναστατικής οργάνωσης, ενώ έγιναν και 2 σύντομες συζητήσεις- ενημερώσεις για την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και στην Τουρκία μετά τους σεισμούς.

Οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές, πολύ ενδιαφέρουσες και υψηλού πολιτικού επιπέδου. Υπήρξαν, βέβαια, και διαφορετικές προσεγγίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι από τους επισκέπτες, οι οποίες συζητήθηκαν σε συντροφικό κλίμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσει να γίνει μια συζήτηση σε βάθος, κάτι που ήταν προς όφελος όλων των συμμετεχόντων. 

Αποφάσεις

Η διεθνής σύσκεψη ενέπνευσε τους συμμετέχοντες/ουσες, καθώς ορισμένοι σύντροφοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά (!) λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, αλλά και λόγω της ποιότητας και του ανοιχτού χαρακτήρα των συζητήσεων, καθώς και της σημαντικής προόδου που σημειώθηκε από ορισμένες από τις οργανώσεις που συμμετείχαν. Επιπλέον, μπορέσαμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας με τις ομάδες που ήταν εκεί ως επισκέπτες.

Υπήρξε συμφωνία σχετικά με τις τροποποιήσεις στα κείμενα που προτάθηκαν, οι οποίες θα ενσωματωθούν έτσι ώστε τα κείμενα να δημοσιευθούν στην τελική τους μορφή στην ιστοσελίδα στο internationaliststandpoint.org

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης σε διεθνές επίπεδο. Μέχρι σήμερα το Internationalist Standpoint ήταν μια «πρωτοβουλία», που λειτουργούσε με βάση τη συναίνεση. Ο χρόνος έδειξε ότι υπάρχει επαρκής συμφωνία σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, οπότε το επόμενο βήμα είναι να συζητήσουμε το καταστατικό και να εκλέξουμε επίσημες δομές. Ασφαλώς, αν άλλες οργανώσεις με τις οποίες συζητάμε αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την αλλαγή του ονόματος, κ.λπ. 

Συνολικά, η διεθνής σύσκεψη αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για να συνεχίσουμε και να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα την πολιτική μας παρέμβαση την επόμενη περίοδο!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα