Πετυχημένη εκδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας στη Ζαγορά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 23/07/2013

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ανοιχτή εκδήλωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας στη Ζαγορά, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου. Δεκάδες κάτοικοι της Ζαγοράς και όχι μόνο παρακολούθησαν τις εισηγητικές ομιλίες και στη συνέχεια αρκετοί πήρανε το λόγο για ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Από την πλευρά των ομιλητών, ο Σ. Σεφεριάδης (επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο) ανέλυσε γιατί η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι «ο μπράβος του συστήματος παρότι επιδιώκει να φορέσει ένα αντι-συστημικό προσωπείο», εξήγησε ότι η ενίσχυση της ΧΑ οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, την οργή λόγω της αυξανόμενης φτώχειας και των μνημονίων, την υιοθέτηση του λόγου της ΧΑ από μεγάλο μέρος του κατεστημένου, την ανεπάρκεια των ηγεσιών των συνδικάτων και των μαζικών αριστερών κομμάτων κ.α. Κλείνοντας έκανε κάλεσμα για αγώνα επειδή ο «φασισμός δεν θα πεθάνει αν δεν τον σταματήσει το μαζικό κίνημα».

Ο Φ. Τριανταφύλλου (από τον «Ταχυδρόμο») με τη σειρά του μίλησε για το πώς ο καπιταλισμός – σαν οικονομικό και κοινωνικό σύστημα – γεννάει το φασισμό για να τσακίσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα και παράλληλα κάλεσε στη δημιουργία ενός μαζικού και ενωτικού αντιφασιστικού κινήματος.

Τέλος, ο Ν. Κανελλής ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από τη Βουλή όπου οι ναζιστές υποστήριξαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ενάντια στα συμφέροντα του λαού και για το πώς αναπτύσσεται αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην οικονομική- πολιτική ελίτ και τους ναζιστές.

Η εκδήλωση αυτή της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά  εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο εκτός της πόλης του Βόλου ενώ συνέπεσε και με την ανακοίνωση της ματαίωσης του ναζιστικού φεστιβάλ μίσους στην Καλαμάτα, γεγονός που έδειξε ότι το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να φράξει το δρόμο στον ναζισμό.

_________________
Σημ:  Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί βίντεο από την εκδήλωση στο blog της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,196ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα