Πετυχημένη συνέλευση της κίνησης «Χωματερή STOP», το Σάββατο 17/6

Δημοσιεύουμε απολογισμό της συνέλευσης της κίνησης «Χωματερή STOP» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιούνη.

Συνεχίζουμε και προετοιμαζόμαστε για τις εφιαλτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές

Το Σάββατο 17/6/2023 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Πρωτοβουλίας ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP στην Πετρούπολη. Στη Συνέλευση στην οποία έγινε πλούσια συζήτηση από όλους τους συμμετέχοντες, συμμετείχαμε περισσότεροι από 15 συναγωνιστές-τριες. 

Ενημερωθήκαμε για τις τελευταίες εξελίξεις ως προς τον σχεδιασμό Κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις επεκτάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και για τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων τα οποία είναι ο διακαής πόθος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Παρά την σχετική ύφεση στην πρόοδο των σχετικών διαδικασιών, λόγω της προεκλογικής περιόδου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν θέσεις για το μεγάλο «πάρτι» που αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις εκλογές.

 Ήδη μέσω διαρροών στον Τύπο, διακινούνται τα σενάρια για εργοστάσιο καύσης στο Λαύριο, ενώ αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να καίγονται ακόμα και σύμμεικτα απορρίμματα (κατευθείαν από τον κάδο) με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και την υγεία μας.

Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στο τι μπορούμε να κάνουμε σε τοπικό επίπεδο ως Πρωτοβουλία. Οι ιδέες που κατατέθηκαν είχαν ως επίκεντρο την εκδήλωση/γιορτή που προγραμματίζουμε για τον Σεπτέμβριο σε συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων εκδηλώσεων. Με την κίνηση αυτή θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε όλες τις πτυχές του ζητήματος και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία αλλά και τους τοπικούς φορείς και την δημοτική αρχή ώστε να υπάρξει συζήτηση κατά την περίοδο πριν τις τοπικές εκλογές. 

Προτάθηκε με αφορμή την εκδήλωση αυτή να γίνει ένα κάλεσμα σε φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες για ενημέρωση, συζήτηση και κοινές δράσεις. 

Επίσης, να ενταθεί η προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι για την συγκέντρωση υπογραφών (π.χ. με παρεμβάσεις στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πέτρας) για ένα τοπικό δημοψήφισμα με θέμα την καύση σκουπιδιών και να κατατεθούν τις ημέρες πριν τι εκλογές. Τέλος, να σταλεί ένα κείμενο ερωτήσεων σε δημοτικές παρατάξεις ώστε να τοποθετηθούν και να δεσμευθούν σχετικά με τα συγκεκριμένα θέματα.

Στην Συνέλευση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΕΚΧ Βοτανικός, οι οποίοι μας ενημέρωσαν σχετικά με τα σχέδια για την κατασκευή ενός φαραωνικού Δημαρχείου στον χώρο δίπλα στο άλσος Αγίου Δημητρίου. Ζητήθηκε η συμπαράστασή μας στις κινήσεις που γίνονται για την υπεράσπιση τους άλσους και για την διατήρηση του χαρακτήρα του χώρου ως κοινωνικού, πολιτιστικού, χώρου αναψυχής και πρασίνου. Από πλευράς μας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και την θέλησή μας να συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις για να σωθεί ένας πολύτιμός χώρος πρασίνου και πολιτισμού για την πόλη μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα