Πετυχημένη συνάντηση του Δικτύου Πρωτοβουλιών Κατοίκων Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Αριστερού Ριζοσπαστικού Σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η πόλη ανάποδα» (στο οποίο συμμετέχει το Ξεκίνημα)

Πολύ πετυχημένη η προχθεσινή συνάντηση του Δικτύου Πρωτοβουλιών Κατοίκων Θεσσαλονίκης για τους ελεύθερους χώρους και το πράσινο στην πόλη, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από ανοιχτό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου. Συμμετείχαν και πήραν τον λόγο δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Μια σειρά από γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όπως το Κρυονέρι, η Αλυσίδα, η Οδός Κρήτης, τα Τροχιοδρομικά βρίσκονται σε κίνηση και δίνουν σημαντικές μάχες. Το ίδιο και οι Πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο και της Πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο πρασίνου και ιστορικής μνήμης. Το παρόν έδωσε και η Καλαμαριά με Πρωτοβουλίες στο Καραμπουρνάκι, την ακτή Ντωβίλ, το Μικρό Έμβολο.

Επίσης, τοποθετήθηκαν και ακτιβιστές/ριες που δραστηριοποιούνται στην ομάδα “Σώστε τα δέντρα” και άτομα που παλεύουν για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στην κοινωνία της πόλης ως χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων υπήρξε η ανάγκη συντονισμού των επιμέρους αγώνων. Το βασικό συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι οι αγώνες θα φέρουν επιτυχίες μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μαζικοποιήσουμε τις αντιστάσεις, οργανώσουμε δράσεις σε μια τακτική βάση.

Μέλη της Πόλης Ανάποδα συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση και τοποθετήθηκαν κάνοντας προτάσεις για τη συνέχιση αυτής της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας. Η κινηματική δράση, η οργάνωση των κατοίκων στις γειτονιές, ο συντονισμός και ο σχεδιασμός των αγώνων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας του δημοτικού μας σχήματος.

Μετά από μια πολύ ζωντανή και πλούσια συζήτηση, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • Δελτίο Τύπου με σύντομη αναφορά για το Δίκτυο και τον στόχο της κάθε Πρωτοβουλίας.
  • Δευτέρα 20 Φλεβάρη 6:00μμ κάλεσμα στο Δημαρχείο ενάντια στη νέα καρατόμηση δέντρων που σχεδιάζει η διοίκηση Ζέρβα.
  • Σάββατο 4 Μάρτη 11:30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας συγκέντρωση όλων των Πρωτοβουλιών της Θεσσαλονίκης που παλεύουν για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, του πρασίνου, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
  • Κυριακή 12 Μάρτη 12:00 συγκέντρωση στο Καραμπουρνάκι για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα