Πετρούπολη: σύσκεψη προετοιμασίας για την πανελλαδική μέρα κατά της καύσης σκουπιδιών

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ STOP – πολίτες εν δράσει»

Απολογισμός της πετυχημένης οργανωτικής σύσκεψης για την πορεία στην Πετρούπολη και τις άλλες δράσεις της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών (29 Μάη) – Βγαίνουμε μπροστά με οδηγό τη νεολαία!

Η οργανωτική σύσκεψη φορέων και πολιτών για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών  (29 Μάη), πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάη, στο άλσος Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη. Ήταν μια πετυχημένη σύσκεψη στην οποία αντανακλάστηκε η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για  το χτίσιμο τουλάχιστον 2 εργοστασίων καύσης σκουπιδιών στη Δυτική Αθήνα, σε Σχιστό και Φυλή.

Περισσότεροι από 40 άτομα συμμετείχαμε στη σύσκεψη, μέλη συλλογικοτήτων όπως η ‘ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-πολίτες εν δράσει’,  η SUPPORT EARTH, η Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του Άλσους Αγίου Δημητρίου,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρώ Κωνσταντοπούλου, εργαζόμενοι του δήμου Πετρούπολης και απλοί πολίτες. Η έντονη παρουσία της νεολαίας έδωσε το δικό της χρώμα στη σύσκεψη, στην οποία ενημερώσαμε για τις επικείμενες δράσεις στην Δυτική Αθήνα: μοτοπορεία και συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου του ΧΥΤΑ Φυλής το Σάββατο 22 Μάη, εκδήλωση για τις δράσεις zero waste την Κυριακή 23 Μάη και μαζική πορεία διαμαρτυρίας στην Πετρούπολη-Ίλιον (πλατεία Ηρώ έως και Λακιώτη) το Σάββατο 29 Μάη.

Αποφασίσαμε να εντείνουμε την εκστρατεία προώθησης των δράσεων και ιδιαίτερα της τοπικής διαδήλωσης της 29ης Μάη με μαζικά μοιράσματα, αφισοκολλήσεις ενώ θα δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο προώθησης υλικού και επικοινωνίας με τους πολίτες στις κούνιες δίπλα στην επάνω είσοδο του Άλσους Αγίου Δημητρίου. Ταυτόχρονα, θα μοιραστεί ειδικό ενημερωτικό υλικό σε μαθητές και νεολαία, που θα τονίζει τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών και την δική μας εναλλακτική πρόταση. Το διάστημα μέχρι τις 29 Μάη, θα γίνονται τουλάχιστον 1-2 δράσεις κάθε εβδομάδα, για τις οποίες θα ενημερώνουμε έγκαιρα, ώστε να συμμετέχει η τοπική κοινωνία. 

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων για την πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στην καύση απορριμμάτων θα εξαρτηθεί από το βαθμό που θα τις αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία.. Η οργανωτική σύσκεψη της 5ης Μάη έδειξε το δρόμο και τις δυνατότητες που ανοίγονται, προς την κατεύθυνση του τοπικού μαζικού ενωτικού κινήματος ενάντια στην επέκταση των εγκαταστάσεων στη Φυλή και τη δημιουργία εργοστασίων καύσης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα