Πετρούπολη: κριτική στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το β’ γύρο

Προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης του Ξεκινήματος στην Πετρούπολη η οποία μοιράζεται αυτές τις μέρες στους δημότες της Πετρούπολης και καλεί σε κριτική ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Β. Σίμο για το β’ γύρο των δημοτικών εκλογών

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στέλνει να αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο η «Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση» (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) με επικεφαλής τον Δ. Ταλιούρα (32,3%) και η –νυν διοίκηση του δήμου– «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) με επικεφαλής τον Β. Σίμο (26,2%).

Στόχος των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας πρέπει να είναι ένας και μόνο ένας: η «Δημοτική Ανανεωτική Κίνηση» και ο Δ. Ταλιούρας, δεν πρέπει να μπορούν να πανηγυρίσουν την 26η Μάη. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτό το δικαίωμα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τυχόν νίκη τους να θεωρηθεί δικαίωση των πολιτικών της Τρόικας, των Μνημονίων και της βαρβαρότητας. Τα κόμματα που εκπροσωπεί ο Δ. Ταλιούρας κατέστρεψαν τις ζωές εκατομμυρίων από εμάς και πρέπει να τιμωρηθούν.

Καλούμε λοιπόν σε ψήφο υπέρ της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Β. Σίμο και δίνουμε την μάχη ώστε η νίκη να είναι καθαρή και μεγάλη.

Αυτό δεν σημαίνει πως μας καλύπτει η πολιτική της προηγούμενης 4ετίας της διοίκησης του δήμου. Ο δήμος μας κάτω από αυτή την διοίκηση δεν έγινε ποτέ προπύργιο αντίστασης ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και του Καλλικράτη –όπως θα έπρεπε. Την ίδια ώρα η στήριξη που προσφέρουμε στην «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν ισοδυναμεί με έγκριση γενικότερα της πολιτικής της ηγεσίας του ΚΚΕ. Αντιθέτως θεωρούμε πως η στάση τους να αρνούνται κάθε συνεργασία με την υπόλοιπη Αριστερά στο όνομα της δικής τους μοναδικής καθαρότητας, είναι τραγικά λαθεμένη. Γιατί το μόνο που τελικά καταφέρνει είναι να αποδυναμώνει το κίνημα της αντίστασης στις πολιτικές των Τροϊκανών.

Όμως η απάντηση στις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ ή στα ελλείμματα που εμφανίζει η διοίκηση του δήμου δεν είναι ούτε το λευκό, ούτε το άκυρο ή η αποχή και πολύ περισσότερο δεν είναι ο Δ. Ταλιούρας.

Αντίθετα, η παραμονή του δήμου μας στα χέρια της Αριστεράς μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας προωθητικός παράγοντας για το κίνημα στην πόλη μας, στη δυτ. Αθήνα, αλλά και ευρύτερα.

Η ψήφος βέβαια από μόνη της ποτέ δεν ήταν αρκετή. Η πάλη ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και για την ανατροπή του Καλλικράτη, έχει ανάγκη από μια τοπική αυτοδιοίκηση ουσιαστικό σύμμαχο και συναγωνιστή, στο πλευρό των δημοτών και των εργαζομένων.

Καλούμε λοιπόν σε ψήφο υπέρ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την ίδια στιγμή συνεχίζουμε την πάλη:

  • για τη δημιουργία ενός δικτύου μαχητικών και ανυποχώρητων αριστερών δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και δημοτικών κινήσεων που να συντονίσουν τις αντιστάσεις τους, για την ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών και του Καλλικράτη στην πράξη
  • για να γίνει πραγματικότητα η συνεργασία της Αριστεράς
  • για να μπορέσει το κίνημα να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται και να μπει στην αντεπίθεση.
  • για να πέσει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση και στη θέση της να βρεθεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που να τεθεί υπό την πίεση των δικών μας αγώνων μπροστά στο καθήκον να εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτή θα είναι η καλύτερη συμβολή στην πάλη του εργατικού κινήματος και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να απαλλαγούμε από την Ε.Ε. του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών και να χτίσουμε μια Ευρώπη σοσιαλιστική, σε ισότιμη, δημοκρατική και εθελοντική βάση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα