Πετρούπολη: Επιτυχημένη η κοινή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1000» και της ΟΚΤΑΝΑ

Του Γιώργου Κασαμπαλάκου

Πραγματοποιήθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΟΚΤΑΝΑ και η «Πρωτοβουλία των 1000» στο φιλόξενο κοινωνικό στέκι της ΟΚΤΑΝΑ στην Πετρούπολη. Από το χώρο πέρασαν περισσότερα από 70 άτομα, παρά την έντονη ζέστη που επικρατούσε.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι άνθρωποι από πολλούς διαφορετικούς χώρους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π-1000) συμμετείχαν σε μια πολιτική εκδήλωση πολύ διαφορετική από προηγούμενες.

Λόγω της πολιτικής ρευστότητας και των εξελίξεων, η συζήτηση περιείχε άφθονη κριτική προς αλλήλους, όμως κυρίαρχη ήταν η αγωνία όλων για το μέλλον συνολικά της Αριστεράς και κυρίως της Αριστεράς που βλέπει αρνητικά την προοπτική της υποταγής σε νέα μνημόνια και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Αξίζει να τονίσουμε το εξαιρετικά συντροφικό κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συζήτηση, παρά τις πολιτικές διαφορές των ομιλητών και των παρευρισκομένων.

Η Μάνια Μπαρσέφσκι από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα διαφορετικά σενάρια για μια συμφωνία με τους δανειστές, τα όρια που μπαίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, βάσει αυτής της συμφωνίας.

Ο Πάνος Κοσμάς, από τον ΣΥΡΙΖΑ και το RProject. περιέγραψε την επόμενη μέρα μιας πιθανής ρήξης με τους δανειστές, τονίζοντας πως είναι αδύνατο να υπολογιστούν με ακρίβεια οι οικονομικές συνέπειες αλλά προέχει η πολιτική βούληση.

Ο Ανδρέας Παγιάτσος από το Ξεκίνημα περιέγραψε πως η Αριστερά συνολικά οφείλει να στηρίζει τις φιλολαϊκές επιλογές και μέτρα της κυβέρνησης (προσλήψεις απολυμένων, Υγεία, ΕΡΤ, κλπ) ταυτόχρονα όμως να ασκεί σκληρή κριτική όταν η κυβέρνηση υποχωρεί στις πιέσεις των δανειστών εγκαταλείποντας πάγιες θέσεις της Αριστεράς και των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε στα παραδείγματα της «Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας» σε Πατήσια και Βόλο, στον «Ποδονίφτη» στη Νέα Ιωνία και φυσικά στην ΟΚΤΑΝΑ, ως πρότυπα πάνω στα οποία πρέπει να «κτίσουμε» το επόμενο, κρίσιμο πολιτικά, διάστημα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Σωτήρης από την ΑΡΑΝ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, άσκησε κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, επιχειρηματολόγησε για την έξοδο από την ευρωζώνη ενώ έκανε αυτοκριτική και για την κατάσταση στους κόλπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι τοποθετήσεις από το κοινό εξέφρασαν την αγωνία του κόσμου για τις εξελίξεις.

Πέρα από τους διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η συμμετοχή αρκετών που ήρθαν από γειτονικές της Πετρούπολης περιοχές, αλλά και από διάφορους εργασιακούς χώρους (δήμος Πετρούπολης, εφορία, κ.α.).

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως η ΟΚΤΑΝΑ έχει αρχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς με τις δράσεις της σε όλη τη Δυτική Αθήνα, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει δημιουργηθεί. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η τρίτη μιας σειράς πολιτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην ΟΚΤΑΝΑ, στις οποίες περισσότερα από 200 άτομα παρευρέθησαν, την ίδια στιγμή που πραγματοποιήθηκαν και άλλες εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα (ιστορία της Πετρούπολης κ.α.) με πολύ μεγάλη επιτυχία, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για το μέλλον της.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα