Πετρούπολη: εκδήλωση για τους πρόσφυγες από το Παιδικό Στέκι, 13/12

Η Πρωτοβουλία πολιτών για ένα Παιδικό Στέκι στην Πετρούπολη οργανώνει εκδήλωση για το προσφυγικό με τίτλο: «Μιλάμε με τα παιδιά για τα παιδιά πρόσφυγες» την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ στον Κοινωνικό Χώρο «ΟΚΤΑΝΑ» (Καραϊσκάκη 60, Πετρούπολη).

Οι γονείς που συμμετέχουν στο Παιδικό Στέκι της Πετρούπολης οργανώνουν μια εκδήλωση που απευθύνεται στις οικογένειες με μικρά παιδιά με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν για ένα θέμα που έχουν σίγουρα ακούσει και δει στις οθόνες της τηλεόρασης, των υπολογιστών κτλ.

Το δράμα των προσφύγων που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο επηρεάζει αναμφίβολα τα παιδιά.

Επιδίωξή μας είναι να διευκολύνουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τι συμβαίνει, να νιώσουν τη θέση των συνομηλίκων προσφύγων, να ακουστεί η φωνή τους που συχνά καταπνίγεται και να δοθεί μια προοπτική με ελπίδα. Γιατί τα σημερινά παιδιά θα είναι οι ενήλικες του αύριο που θα καθορίσουν την πορεία αυτού του κόσμου. Ας τους δώσουμε τα εφόδια που έχουν ανάγκη για να ενδυναμωθούν, για να νιώθουν, να μοιράζονται, να στέκονται αλληλέγγυοι, να δρουν δημιουργικά, όχι σωπαίνοντας μοναχικά, αλλά παλεύοντας συλλογικά. Η επιλογή των γονέων τους να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση είναι μεγάλης σημασίας και ανοίγει ένα δρόμο…

Στόχος μας να προσεγγίσουμε το θέμα των προσφύγων με τρόπο που τα παιδιά μπορούν, με ειλικρίνεια, παιχνίδι, τραγούδι και σεβασμό! Μεταξύ άλλων θα δούμε βίντεο, θα ζωγραφίσουμε, θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε και θα συζητήσουμε ανοικτά για το σημαντικό αυτό θέμα. Επίσης, θα προγραμματίσουμε από κοινού επόμενες δράσεις μας για στήριξη στους πρόσφυγες.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

paidikosteki.wordpress.com, e-mail: [email protected], fb: Παιδικό Στέκι Πετρούπολης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα