Πετρούπολη – Χωματερή STOP: Απολογισμός της εκδήλωσης – προβολής ντοκιμαντέρ

Από την σελίδα της κίνησης «Χωματερή STOP – πολίτες εν δράσει» 

Την Παρασκευή 18/3/2022, η πρωτοβουλία μας «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP-πολίτες εν δράσει» πραγματοποίησε στον φιλόξενο χώρο του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη, προβολή του ντοκιμαντέρ «Καίγοντας το μέλλον», με θέμα τις βλαβερές επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την προσπάθεια ισπανικών τσιμεντοβιομηχανιών να εγκαταστήσουν μονάδες καύσης απορριμμάτων και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε αυτά τα σχέδια. 

Με αφορμή το ισπανικό παράδειγμα, ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ως «Χωματερή-Stop» παρουσιάσαμε τις θέσεις μας κατά της συνέχισης του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Φυλής, κατά της εισαγωγής της μεθόδου της καύσης και υπέρ μιας δημόσιας αποκεντρωμένης διαχείρισης, με έμφαση στην επανάχρηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Συζητήσαμε επίσης αναλυτικά για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αναθερμανθεί και να μαζικοποιηθεί ένα τοπικό ενωτικό κίνημα, που θα σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας να παραδώσουν την Δυτική Αθήνα βορά στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα,  που κερδοσποπούν διαχρονικά από την διαχείριση των σκουπιδιών, εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Αναλύσαμε τέλος διεξοδικά την πρότασή μας για πραγματοποίηση ενός τοπικού δημοψηφίσματος, που θα έδινε την ευκαιρία στους ίδιους τους πολίτες της περιοχής να εκφράσουν τις απόψεις τους και που θα αποτελούσε πολύτιμο όπλο στην διάθεση του κινήματος αλλά και των θεσμικών τοπικών αρχών, αν βέβαια αυτές αποφάσιζαν να αντιταχθούν έμπρακτα στα «βρώμικα σχέδια» Πολιτείας και εργολάβων.

Συνεχίζουμε μαχητικά, σταθερά και ανυποχώρητα τον αγώνα μας, για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας, το περιβάλλον, τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα