Πετρούπολη: Πετυχημένη εκδήλωση της επιτροπής «Χωματερή STOP» στις 29 Απρίλη

Λίτσα Σασσάνη
Μέλος επιτροπής «ΧΩΜΑΤΕΡΗ
STOP – πολίτες εν δράσει»

 

Την Κυριακή, 29 Απρίλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας συλλογικότητας που έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου 3 μήνες, ενάντια στη δημιουργία χωματερής στο λατομείο Μουσαμά, της γνωστής μας πια «ΧΩΜΑΤΕΡΗ STOP – πολίτες εν δράσει».

Η εκδήλωση, με ομιλητές τη Δέσποινα Σπανούδη και τον Κωνσταντίνο Φωτεινάκη, ήταν πολύ πετυχημένη. Την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα, όλοι από τη γειτονιά.

Οι ομιλητές μας τεκμηρίωσαν το γιατί θα ήταν καταστροφικό να δημιουργηθεί χωματερή στο λατομείο Μουσαμά, με ταυτόχρονες ρεαλιστικές και εναλλακτικές προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή και δημόσια/δημοτική διαχείρισή τους, ώστε η εξοικονόμηση πόρων να κατευθυνθεί στην μείωση των δημοτικών τελών και την ενίσχυση των προνοιακών πολιτικών.

Εκ μέρους της επιτροπής, έγινε δημόσια πρόταση για ενωτική μεγάλη συγκέντρωση στην Πετρούπολη, αν είναι δυνατόν μες το καλοκαίρι, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου (σημ: ο Δήμος Πετρούπολης ελέγχεται από το ΚΚΕ) του Δυτικού Μετώπου (σημ: ένα τοπικό κινηματικό σχήμα) τοπικών συλλόγων και σωματείων, ενώ αναφέρθηκαν οι επόμενες δράσεις μας:

  • Συμμετοχή στην πεζοπορία του Δήμου και του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου την Κυριακή 6 Μάη που θα καταλήξει στο Λατομείο Μουσαμά και θα ακολουθήσει δενδροφύτευση αλλά και στην
  • συγκέντρωση της 7ης Μάη στην πλατεία δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια, που διοργανώνεται από το Δυτικό Μέτωπο, ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής.

Έγινε σαφές ότι υπάρχει λύση, η δημιουργία ενός τοπικού μαζικού ενωτικού κινήματος. Αυτό που αποκομίσαμε από την συνάντησή μας , είναι ότι ο κόσμος δεν είναι αναίσθητος και αδιάφορος, όπως θέλουν να μας επιβάλλουν, αλλά χρειάζεται μια σπίθα… και αυτή η σπίθα έχει πέσει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα