Πεθαίνοντας στον Ευαγγελισμό…

Ανακοίνωση του "Νέο Ξεκίνημα – για μια άλλη Υγεία" για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Ευαγγελισμό

«Τρεις φορές μ’ ετοιμάσανε για χειρουργείο, με πλύνανε, με ξυρίσανε, με προναρκώσανε, και την τελευταία στιγμή, μου είπαν δεν γίνεται, γιατί δεν βρέθηκε έξτρα κρεβάτι, δανεικό, από την εντατική, για να χρησιμοποιηθεί στην ανάνηψη».

Τρεις φορές αναβλήθηκε η εγχείριση για τον 65χρονο ασθενή (που τον βαραίνουν ήδη τρία μπάι-πας). Αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, εδώ και πολλούς μήνες. Τρεις μήνες τώρα είναι κλειστή η αίθουσα ανάνηψης του καρδιοχειρουργικού, λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης μηχανήματος που κοστίζει (μόνο) 195.000 €!!

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι εργαζόμενοι για το θέμα στις 22/11ο καρδιολόγος Μιχάλης Αργυρίου άφησε άναυδους τους παριστάμενους λέγοντας: «Έχουμε χάσει και δυο-τρεις στο μεσοδιάστημα».

Η έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο ξεπερνά τις 1.300 κενές οργανικές θέσεις. Μάλιστα οι 550 από αυτές αφορούν νοσηλευτές και οι 130 γιατρούς! Οι ελλείψεις του νοσοκομείου φαίνονται και από το γεγονός ότι κάθε βράδυ αναλογούν δύο νοσηλεύτριες σε 45 ασθενείς! Αποτέλεσμα; Αντιμετωπίζονται μόνο ιδιαιτέρως επείγοντα περιστατικά και οι ασθενείς μετά το χειρουργείο νοσηλεύονται σε ράντζα!

Το τελευταίο χειρουργείο έγινε πριν από εβδομάδες, ενώ δεκάδες είναι αυτοί που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, τη στιγμή που πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν την πολυτέλεια του χρόνου. Στην πραγματικότητα άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν ενδιαφέρονται!

Την ίδια ώρα η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Ε. Πλέσια, έκανε λόγο για επιπτώσεις στην ασφάλεια των χειρουργημένων ασθενών, αφού από το νοσοκομείο έχουν αποχωρήσει εννέα αναισθησιολόγοι από τους οποίους έχουν αντικατασταθεί μόνο οι δύο και αυτοί είναι επικουρικοί.

Και όλα αυτά στον Ευαγγελισμό ο οποίος δέχεται κατά μέσο όρο 1.800 περιστατικά την ημέρα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν πρωτοβάθμια (κέντρα υγείας, οικογενειακός γιατρός κ.λπ.). Περισσότεροι από 500.000 εξετάζονται το χρόνο και οι 150.000 αφορούν επείγοντα περιστατικά.

Το προσωπικό που εργάζεται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες πληρώθηκε μόλις χθες τις υπερωρίες και εφημερίες του περασμένου Αυγούστου. Την ίδια στιγμή οι εργολάβοι για σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα κλπ. εισπράττουν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από το νοσοκομείο.

Αυτή είναι η εικόνα στον Ευαγγελισμό που είναι βέβαια πανομοιότυπη με την εικόνα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Όλους εμάς που δουλεύουμε κάτω απ’ αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να συμπεριλάβει στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά έχει και το θράσος να θέλει να μας βάλει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια – 67 τουλάχιστον και.. αν θέλουμε …δεν μας στερεί το δικαίωμα να δουλεύουμε και περισσότερα!

Κυβέρνηση (αυτή και η προηγούμενη) και διοικήσεις έχουν διαλέξει εδώ και καιρό στρατόπεδο. Διαλύουν συνειδητά τη δημόσια Υγεία, εξοντώνουν τους εργαζόμενους, αφήνουν ανθρώπους να αργοπεθαίνουν ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ!

Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε, παλεύοντας μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία για να αλλάξει άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα