Πέρα από τα όρια του εξευτελισμού και χωρίς προσχήματα η στάση του προέδρου της ΓΣΕΕ!

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα» 

Πιστός στον δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί του πρόεδροι της ΓΣΕΕ, βλέποντας προφανώς με βουλιμία τα βουλευτικά έδρανα και τους υπουργικούς θώκους, ο σημερινός πρόεδρος της ΓΣΕΕ δηλώνει, στην ουσία, πως δεν πρόκειται να δώσει σοβαρή μάχη ενάντια στο μνημόνιο την επόμενη περίοδο. 

Και που έκανε τη δήλωση αυτή; Όχι απευθυνόμενος στους Έλληνες εργαζόμενους, όχι ρωτώντας τη γνώμη τους -όπως όφειλε, αν είχε στοιχειώδη αίσθηση του ρόλου που θα έπρεπε να παίζει- αλλά στο Ρόιτερς. Απευθυνόμενος δηλαδή στους διεθνείς «επενδυτές», τους «ισχυρούς» του πλανήτη και ΜΜΕ, απ’ όπου ενημερώθηκε και το ελληνικό εργατικό κίνημα. Στη συνέχεια, είχε το θράσος να καταγγείλει το Ρόιτερς για διαστρέβλωση… 

Οι αρχικές δηλώσεις Παναγόπουλου στην πραγματικότητα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι εννοούσε. Δήλωσε ότι: 

«οι σκληρές πολιτικές, που προβλέπονται στο Μνημόνιο ΕΕ-ΔΝΤ έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις» 

και πως 

«Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» 

Ένοιωσε μάλιστα την υποχρέωση να εξηγήσει στα διεθνή ΜΜΕ πως δεν έχει καμία σχέση με τους εξτρεμισμούς της ΑΔΕΔΥ:

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε».

Στη συνέχεια, και πριν από λίγες ώρες επιχείρησε να «διαψεύσει» τον τρόπο με τον οποίο το Ρόιτερς απέδωσε την δήλωση του! Σύμφωνα με τον Παναγόπουλο, ο δημοσιογράφος του Ρόιτερς, διαστρέβλωσε τα λόγια του. Ο Παναγόπουλος είχε πει, σύμφωνα με την διορθωτική του δήλωση, πως, «δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (Γενική) στο επόμενο χρονικό διάστημα» και ο δημοσιογράφος έγραψε «δεν χρειάζεται γενική απεργία στο επόμενο χρονικό διάστημα»(δήλωση Παναγόπουλου, www.gsee.gr, 24.9.10).

Που είναι η διαστρέβλωση; Τίποτα τέτοιο δεν προκύπτει! Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ παίζει με τις λέξεις! Με την διορθωτική του δήλωση απλά επιβεβαίωσε τις αρχικές του δηλώσεις!

Επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουν χιλιάδες αγωνιστές του εργατικού κινήματος, ότι δηλαδή ο Παναγόπουλος ποτέ δεν πίστεψε στις πραγματικές δυνατότητες του εργατικού κινήματος, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για να ανατρέψει τις υπάρχουσες πολιτικές, ποτέ δεν είχε στόχο να τις ανατρέψει! Ήθελε, με τις απεργίες, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στις αρχές του χρόνου, να βοηθήσει την κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ! 

Η ανατροπή των σημερινών πολιτικών δεν θα ήταν καθόλου μια δύσκολη υπόθεση αν η ηγεσία της ΓΣΕΕ ήθελε πραγματικά να το πετύχει. Το μόνο που χρειαζόταν στην τρέχουσα συγκυρία θα ήταν μαζί με τους οδηγούς των φορτηγών που αποκλείσανε την βουλή για μέρες, μαζί με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ πού βαδίζουν σχεδόν καθημερινά προς την βουλή, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κινήματος να καλούσαν τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργίες, να κυκλώσουν την βουλή και να την αποκλείσουν. Έχει κανείς αμφιβολία ότι την πλατεία Συντάγματος θα κατέκλυζαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου; Έχει κανείς αμφιβολία ότι αν γινόταν αυτό η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να κάνει στροφή 180 μοιρών, διαφορετικά θα έπεφτε; 

Όπως έγραψε πολλές φορές το «Ξ» οι έξι 24ωρες γενικές απεργίες που κάλεσε η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποτελούσαν τουφεκιές στον αέρα, με στόχο την εκτόνωση της οργής των εργαζομένων. Η ανατροπή του μνημονίου απαιτούσε ένα μαζικό απεργιακό κίνημα με επαναλαμβανόμενες 48ωρες γενικές απεργίες συνδυασμένες με κυλιόμενες απεργίες κλάδων και ομοσπονδιών ώστε να παραλύσει η οικονομία και το κράτος. 

Σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δηλώνει πως ο αγώνας δεν είχε αποτέλεσμα, επομένως δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις!

Έχει επιτελέσει ικανοποιητικά το έργο του απέναντι στην άρχουσα τάξη της χώρας μας! Έχει εμποδίσει το εργατικό κίνημα από το να αναπτύξει πιο μεγάλους αγώνες, το οδηγεί στο αδιέξοδο και την απογοήτευση! Η άρχουσα τάξη θα του δώσει παράσημα, θα τον ανταμείψει! Οι εργαζόμενοι μπορούν να τον καταγράψουν σαν ένα από τους μεγάλους προδότες του εργατικού κινήματος!

Ξεκίνημα 

24 Σεπτέμβρη 2010

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα