ΠΕΝΕΝ: Αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των Λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

Να σπάσει η αδιαλλαξία της Cosco

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα (14/4/2022) 24ωρη απεργία (μετά από στάση εργασίας) διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ.

Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις έχουν την καθολική αποδοχή των εργαζομένων και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από την μαζική συμμετοχή σε αυτή.

Η γραμμή της Cosco έως και τώρα είναι η άρνηση, η αδιαλλαξία και η απόρριψη των διεκδικήσεων των εργαζομένων που παλεύει η ΕΝΕΔΕΠ.

Η Cosco όχι μόνο απορρίπτει τα αιτήματά τους ακολουθώντας μια σκληρή και απαράδεκτη γραμμή (προτείνει ψίχουλα για την αύξηση στους μισθούς, δεν εφαρμόζει την νομοθετική ρύθμιση για τα βαρέα και ανθυγιεινά και παράλληλα έχει μετατρέψει σε διακοσμητικό χαρακτήρα την λειτουργία της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας και προκλητικά επιχειρεί να εκβιάσει την ΕΝΕΔΕΠ να αποσύρει την αγωγή που έχει καταθέσει για το εργοδοτικό σωματείο που έστησε η Cosco – ΣΕΠ και DPORT!!!

Την ίδια στιγμή ο κινέζικος κρατικός και πολυεθνικός κολοσσός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε άνοδο κερδών στο λιμάνι του Πειραιά!

Απαιτούμε να γίνουν σεβαστά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που διεκδικούν αγωνιστικά και μαχητικά οι εργαζόμενοι:

1. Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες 

2. Να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών , της Σαββατιάτικης εργασίας , Κυριακών και αργιών.

3. Να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης, να πάψει η ομηρία 700 και πλέον εργαζόμενων που είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 16 μεροκάματα, κάτι που σημαίνει μισή δουλειά – μισή ζωή.

4. Να εφαρμοστεί η νομοθεσία που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα