Σήμερα, Πέμπτη 25/6: Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα έργα της Cosco-ΟΛΠ

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά – SOS Πειραιάς (στην οποία συμμετέχει η τοπική οργάνωση του «Ξ» στον Πειραιά), σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 25 Ιούνη στις 19:00 στην πλ. Κοραή (Δημαρχείο Πειραιά).

Πέμπτη 25 Ιουνίου, 2020, ώρα 7 μ.μ.
Πλατεία Κοραή (Δημαρχείο), Πειραιάς

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά – SOS Πειραιάς στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενάντια στο Master Plan και στα έργα κατασκευής τεράστιων προβλητών κρουαζιερόπλοιων από την COSCO-ΟΛΠ, στην Πειραϊκή έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε και την Περιφέρεια Αττικής το οποίο θα επιβαρύνει δραματικά το θαλάσσιο περιβάλλον, την ατμοσφαιρική μόλυνση, θα διαμορφώσει τραγικές επιπτώσεις στο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης και συνολικά θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του λαού του Πειραιά, των γύρω συνοικιών, ακόμη και σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σκοπός της COSCO-ΟΛΠ είναι η μετατροπή όλης της έκτασης του λιμανιού σε μια τεράστια ελεύθερη οικονομική ζώνη στην οποία θα επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς σταθερή και μόνιμη δουλειά (δια μέσω εργολάβων), χωρίς ΣΣΕ, εργατικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, η κατάργηση της ναυπηγοεπισκευής με την δημιουργία ναυπηγείου, το Car Terminal μπροστά στην ΔΕΗ, η κατασκευή κέντρου Logistics.

Στενά συνδεδεμένες με τα σχέδια της Cosco είναι και άλλες επιχειρήσεις (OILONE) αλλά και τα καζάνια στο Πέραμα τα οποία καθημερινά ρυπαίνουν με τις καρκινογόνες ουσίες τους σπέρνοντας την καταστροφή και τον θάνατο και από την άποψη ακριβώς της προστασίας των λαϊκών συνοικιών και του λαού στην περιοχή, η πάλη πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την άμεση απομάκρυνσή τους.

Οι Κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όλοι τους υποστηρικτές των μνημονίων λιτότητας, μαζικής ανεργίας, πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων και διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, αποδείχτηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν δημόσια υγεία, περιβάλλον, αρχαιότητες και το δημόσιο χώρο.

Με τον δικό μας αγώνα πετύχαμε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής τόσο των εργασιών της βυθοκόρησης όσο και της απόρριψης των βυθοκορημάτων, μετά από αίτηση , που κατέθεσε στο ΣτΕ το ΕΚΠ μαζί με 94 κατοικους.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά – SOS Πειραιάς θεωρεί ότι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Πειραιά έχουν τη δύναμη να προστατεύσουν την υγεία και τις ζωές τους. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η μαζική συμμετοχή όλων μας στην δράση και τους αγώνες. Η Πρωτοβουλία μας στοχεύει στην οργάνωση αυτού του αγώνα σε συμμαχία με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τα εργατικά σωματεία και τους φορείς της πόλης, για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου λιμανιού με εργατικό και λαϊκό έλεγχο και την ανατροπή των μνημονίων λιτότητας.

7,127ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής