Παύλος Χαϊκάλης – και η αθλιότητα της αστικής κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας»

Σχόλιο του «Ξ»

Οι σημερινές αποκαλύψεις για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από «άτομο γνωστό στους οικονομικούς κύκλους» όπως δήλωσε ο βουλευτής, προκειμένου να υπερψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύουν, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, το πόσο βρώμικο είναι στην πραγματικότητα το καθεστώς που ονομάζεται «αστική, κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Στη πραγματικότητα βέβαια, η «είδηση» δεν είναι ότι το μεγάλο κεφάλαιο χρηματίζει τους πολιτικούς – η είδηση είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς αρνούνται τον χρηματισμό και καταγγέλλουν το γεγονός! Είχε προηγηθεί και η περίπτωση της Ξουλίδου, επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ο χρηματισμός, έμμεσος ή άμεσος, κομμάτων και πολιτικών από το μεγάλο κεφάλαιο, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην «δημοκρατία» που ζούμε – που δεν είναι παρά δημοκρατία της άρχουσας τάξης για την άρχουσα τάξη, αλλά όχι πραγματική δημοκρατία για τα λαϊκά στρώματα.

Οι πρώτες αντιδράσεις της κυβέρνησης, που παριστάνει την έκπληκτη για το γεγονός, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Αυτό γιατί προέρχονται από ένα από τα κόμματα που έχουν ψηφίσει δεκάδες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, έχουν φροντίσει να του πουλήσουν μια σειρά «φιλέτα» του Δημοσίου κοψοχρονιά, να κλείσουν μαζί του συμβάσεις ολοφάνερα ζημιογόνες για το Δημόσιο κοκ.

Όλοι καταλαβαίνουν πως αυτά τα «δώρα» προς το μεγάλο κεφάλαιο, δεν γίνονται με το αζημίωτο. Η αποκάλυψη π.χ. ότι στελέχη της ΝΔ (όπως και του ΠΑΣΟΚ) χρηματιζόντουσαν από τη SIEMENS αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Ας μην παριστάνουν τους έκπληκτους λοιπόν όσοι στήριξαν την πολιτική τους καριέρα στην υποστήριξη από μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους! Μια δημοκρατία η οποία αποκαλύπτει την πλήρη γύμνια της μόνο και μόνο από το γεγονός ότι αυτοί που κυβερνούν και έχουν διαλύσει την οικονομία, την κοινωνία και τις ζωές εκατομμυρίων δεν εκπροσωπούν παρά μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία! Όλες οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν παρά ένα 10% περίπου υπέρ των σημερινών πολιτικών ενώ πρόθεση ψήφου υπέρ των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζουν παρά μόνο λιγότεροι από το ¼ των ερωτηθέντων σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τους!

Ποιον εκπροσωπούν λοιπόν οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι και όλος ο συρφετός που τους ακολουθεί; Εκπροσωπούν την Τρόικα, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους εργολάβους, κλπ, αυτούς όλους, ναι, τον ελληνικό λαό όμως σίγουρα όχι.

Η Αριστερά έχει καθήκον να αποκαλύπτει τα όρια και την υποκρισία αυτής της ψεύτικης, απατηλής, διεφθαρμένης, βρώμικης δημοκρατίας στην οποία «50 οικογένειες» ελέγχουν την οικονομία, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ και τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων.

Και να αντιπαραθέτει σε αυτήν, τη δημοκρατία των εργαζομένων. Δηλαδή τις γενικές συνελεύσεις σε εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους και συνοικίες καθώς και το δικαίωμα της ανάκλησης κάθε εκλεγμένου εκπροσώπου. Το «εργατικό κοινοβούλιο» των ανακλητών αντιπροσώπων πρέπει να αντικαταστήσει το σημερινό «αστικό κοινοβούλιο» των πλούσιων και καλοπληρωμένων υπηρετών του μεγάλου κεφαλαίου. Μόνο έτσι μπορεί η πολιτική να υπηρετεί την κοινωνία και όχι η κοινωνία να υπηρετεί το κεφάλαιο και τα καλοπληρωμένα φερέφωνα του. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα