Παρουσίαση βιβλίου του Τ. Μαστρογιαννόπουλου: Η άνοδος και η πτώση των εργατικών διεθνών

Κύκλος 1ος: Από τους Προδρόμους στην 1η Διεθνή

 

Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος, και αφορά την ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Ο σύντροφος και φίλος του «Ξ» Τάκης Μαστρογιαννόπουλος ξόδεψε πολλά χρόνια μελέτης και γραφής για να ετοιμάσει αυτό το μεγάλο σε μέγεθος έργο το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις ογκώδεις τόμους.

Ο πρώτος αυτός τόμος ανιχνεύει την πορεία του εργατικού μέχρι τη δημιουργία της 1ης Διεθνούς και των συνθηκών που οδήγησαν στην «πτώση» της. Αναφέρεται στα πρώτα βήματα του εργατικού κινήματος στην Ευρώπη από τις αρχές του 19ου αιώνα, στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία και αλλού, προχωρά στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Επανάσταση του 1848, στέκεται στη δράση του Μαρξ και του Ένγκελς και στην εμφάνιση του μαρξισμού σαν ρεύμα, περιγράφει τα βήματα μέχρι τη δημιουργία της1ης Διεθνούς και στη συνέχεια την Παρισινή Κομμούνα, την ήττα της και την συνεπακόλουθη πτώση και κλείσιμο της 1ης Διεθνούς. Ένα πολύτιμο βιβλίο για κάθε αγωνιστή της Αριστεράς και του κινήματος, γραμμένο με αφοσίωση στο εργατικό κίνημα και τις ιδέες του σοσιαλισμού. Οι επόμενοι δύο τόμοι θα καταπιαστούν με την ιστορία της 2ης («Σοσιαλιστικής») και της 3ης («Κομμουνιστικής») Διεθνούς.

Οι αναγνώστες του «Ξ» μπορούν να προμηθευτούν την «Άνοδο και την πτώση των Εργατικών Διεθνών» από τα γραφεία μας, επικοινωνώντας: Αθήνα – 2102283019, Θεσ/νίκη – 2310540432, Βόλος – 6973322182, Κέρκυρα – 6976040070, στέλνοντας mail στο [email protected] ή μέσω του www.xekinima.org

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής