Πάρκο Γουδή: Δημόσια συζήτηση, Τρίτη, 4/4 – ανάγκη μαζικής αντίστασης

Από το site της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» Ζωγράφου

 

 

4-4-oxi-gipedo

Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση ότι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα κατασκευαστεί στο πάρκο Γουδή, έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην Αττική, έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Η μεταφορά του γηπέδου πρακτικά σημαίνει ότι εξανεμίζεται και η τελευταία πιθανότητα υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, που αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των κατοίκων και του περιβαλλοντικού κινήματος.

Επιπλέον, η ανακοίνωση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία το Προεδρικό Διάταγμα που προστατεύει τον Υμηττό (στο οποίο εντάσσεται η έκταση του πάρκου Γουδή) βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κριθεί άκυρο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή εναντίον του μιας σειράς Δήμων γύρω από το βουνό.

Σε μια εποχή που το πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι βρίσκονται στο στόχαστρο της… «ανάπτυξης», η μόνη απάντηση στα προκλητικά σχέδια της κυβέρνησης και του Δήμου Αθήνας, είναι οι συντονισμένοι αγώνες των κατοίκων των περιοχών γύρω από τον Υμηττό και του περιβαλλοντικού κινήματος.

Σε αυτά τα πλαίσια, η «Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμηττού» και η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή», καλούν σε δημόσια συζήτηση και συντονισμό των δράσεων για την υπεράσπιση του πάρκου, την Τρίτη 4/4, στις 7.00 μ.μ., στο Δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55).

Το «Ξεκίνημα Ζωγράφου» θα συμμετάσχει στη συζήτηση και βέβαια στους αγώνες για την υπεράσπιση του Πάρκου Γουδή και του Υμηττού που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε παλιότερα άρθρα του «Ξ» για το θέμα, όπως και το κάλεσμα των Επιτροπών για τη συνάντηση της Τρίτης 4/4.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής