Πάρκο Γαλαξία – Θεσ/νίκη: Πετυχημένες δράσεις την 1η Ιούνη, επόμενος σταθμός το Δ. Συμβούλιο

Ρεπορτάζ του «Ξ»

Το Σάββατο 1 Ιούνη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε δράση στο «πάρκο Γαλαξία», από την Πρωτοβουλία Κατοίκων της περιοχής που αγωνίζεται για να μην τσιμεντοποιηθεί ακόμα ένας ελεύθερος χώρος της πόλης. 

Πρόκειται για οικόπεδο 1,5 στρέμματος, που ήταν χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος, δεν απαλλοτριώθηκε ποτέ από τον Δήμο και επέστρεψε στους ιδιοκτήτες. Έτσι πλέον, υπάρχει ο κίνδυνος να χτιστεί 9όροφη οικοδομή δίπλα στο πάρκο και δίπλα στο 88ο Δημοτικό Σχολείο, «κλείνοντας» έναν από τους ελάχιστους ανοιχτούς χώρος μιας από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της πόλης (περισσότερα για το ζήτημα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Έτσι, το Σάββατο 1/6 βρέθηκαν στο σημείο μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων, έφτιαξαν και κρέμασαν πανό με συνθήματα «Όχι στην τσιμεντοποίηση του πάρκου Γαλαξία» και «Ναι στο πράσινο», ενώ παράλληλα υπήρχε και δράση ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το πράσινο και το περιβάλλον.

Ήταν σημαντική και η παρουσία κατοίκων από άλλες περιοχές που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σημαντικούς αγώνες, για παράδειγμα από την περιοχή της «Αλυσίδας» που κατάφερε σε μια ανάλογη περίπτωση να μην χτιστούν πολυκατοικίες αλλά νηπιαγωγείο, από το Κρυονέρι που δίνει μάχη να μην χτιστεί πολυκατοικία μέσα στο ρέμα, αλλά και από μια γειτονική πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών που παλεύει να μην κλείσει το 89ο Δημοτικό Σχολείο.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να δοθεί ο λόγος στην «Πρωτοβουλία» στην επόμενη σύσκεψη για να τεθεί το θέμα στο σώμα, με στόχο να πάρει εκ νέου απόφαση ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρο πρασίνου και απαλλοτρίωσή ή ανταλλαγή του. 

Έτσι, ανανεώθηκε το «ραντεβού» για την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, για συγκέντρωση στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, όπου θα γίνει παράλληλα και η κατάθεση των σχεδόν 1.500 υπογραφών που έχουν μαζευτεί, ζητώντας:

  • Να μην προχωρήσει η ανέγερση οποιουδήποτε κτηρίου στην περιοχή Γαλαξία.
  • Διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα