Παρέμβαση του υποψήφιου βουλευτή, σ. Ν. Κανελλή, για το ζήτημα των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των καθαριστριών της Γεωπονικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Μένουν για δεύτερη φορά απλήρωτες μέσα σε λίγους μήνες ενώ ο εργολάβος και οι πρυτανικές αρχές ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των καθαριστριών της Γεωπονικής και του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Η κατάσταση στη Γεωπονική επαναφέρει το ζήτημα των εργολαβιών καθαριότητας συνολικά. Και εδώ οι ευθύνες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τεράστιες. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τον νόμο 2956/2001 που καθιερώνει την δημιουργία εταιριών επενοικίασης εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις και η ΝΔ τον έκανε γενικό κανόνα στις δημόσιες υπηρεσίες. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Το καθεστώς των εργολαβιών καθαριότητας έχει συνδεθεί με την πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και την πιο ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων τους (ας θυμηθούμε την δολοφονική επίθεση ενάντια στην συνδικαλίστρια καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα τον περασμένο Δεκέμβρη).

Για αυτό παλεύουμε για την κατάργηση των εργολαβιών καθαριότητας στο πανεπιστήμιο και τις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, νοσοκομείο, ΟΣΕ κλπ) και την πρόσληψη των εργαζομένων σε θέσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς, με αξιοπρεπείς μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Επικοινωνία: e-mail: [email protected] – τηλ: 69733221852 – web: kanellis.xekinima.org

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα