Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου: Πρώτη μάχη πρώτη νίκη

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Χρειάστηκαν μερικά δελτία τύπου, κάποιες επιστολές στις αρχές, 3 συνεντεύξεις, ισάριθμες αγωγές με απαιτήσεις πλέον των 3.000.000€ και εκατοντάδες δημοσιεύσεις για να ενεργοποιηθούν οι αρχές του τόπου και να εξαγγείλουν τη διεξαγωγή της μελέτης, για την έρευνα της πιθανής επιβάρυνσης του λιμένα της Ερμούπολης από βαρέα μέταλλα. Ακόμη και με αυτόν τον μη ενδεδειγμένο τρόπο της “χορηγίας” που φαίνεται να καθιερώνεται στο νησί μας, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου από τις δύο κύριες αρχές του τόπου, Δήμο και Περιφέρεια, όπως εκφράστηκαν μέσω της κοινής συνέντευξης τύπου των κ. Λειβαδάρα και κ. Λεονταρίτη. 

Οι δηλώσεις και των δύο εκλεγμένων εκπροσώπων των αρχών περί “δικαιολογημένης ανησυχίας των πολιτών”, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτά που το Παρατηρητήριο υποστήριζε από την αρχή και διώκεται για αυτό από την εταιρεία που τελικά θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη. Το Παρατηρητήριο θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ώστε η συγκεκριμένη μελέτη να μη μείνει και πάλι μόνο μια εξαγγελία και θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία προκειμένου να υλοποιηθεί με τα κατάλληλα επιστημονικά πρωτόκολλα, και φυσικά, με διαφάνεια και έλεγχο.

Για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, ιδιαιτέρως από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη όπως, η παραδοχή ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν είναι σε θέση να ασκήσει μια σειρά από αρμοδιότητές της, ότι οι αρχές του τόπου κατέφυγαν στη συγκεκριμένη εταιρεία επειδή το Υπουργείο δεν έπαιρνε πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αλλά ούτε οι ίδιες θέλησαν να το κάνουν, καθώς και για την επανάληψη των συκοφαντιών σχετικά με τη λειτουργία του συλλόγου μας, οι οποίες είχαν αρχικά διατυπωθεί από την πλευρά της εταιρείας, θα επανέλθουμε.

Τώρα προέχει η πραγματοποίηση της μελέτης.

Το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου ιδρύθηκε για να σταματήσουν «να μπαίνουν κάτω απ’ το χαλί», όσα απασχολούν τη συριανή κοινωνία σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Είμαστε εδώ, είμαστε ενεργοί.

Προχωράμε!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα