Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου: Απόβλητα αμμοβολών – Η επανεμφάνιση των βουνών

Ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου

Με λύπη παρατηρήσαμε εδώ και κάποιες μέρες την επανεμφάνιση των “βουνών” συσσωρευμένων αποβλήτων αμμοβολής σε εξωτερικό χώρο του ναυπηγείου. Των βουνών που αποτελούσαν για πολύ καιρό τοξική βόμβα στην καρδιά της πόλης, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να διαχέονται στην ατμόσφαιρα και τη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Την απομάκρυνση των παλαιών αποβλήτων από την ΟΝΕΧ τη χαιρετίσαμε ως  απολύτως θετικό γεγονός μιας και αποτελούσε ανάσα αισιοδοξίας για τη διαχείριση των επικίνδυνων αυτών αποβλήτων με βάση τις απαιτήσεις της άδειας λειτουργίας. 

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όμως ότι τόσο σύντομα θα επαναλαμβανόταν το φαινόμενο στη νέα εποχή, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό. Σήμερα μετά από την αναφορά που καταθέσαμε στις αρχές εχθές το βράδυ, εκτελούνται εργασίες αποκομιδής των αποβλήτων και μεταφοράς τους σε πλοίο. Χρειάστηκε όμως η παρέμβαση μας, η παρέμβαση των πολιτών για την τήρηση και επίβλεψη των προβλεπόμενων για τη νόμιμη διαχείριση των αποβλήτων αυτών που δεν θα έπρεπε να έχουν αποτεθεί στον ανοιχτό χώρο.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, πολλές φορές ως φάρσα.

Ακολουθεί σύνδεσμος για την αναφορά και φωτογραφικό υλικό.

https://drive.google.com/file/d/1l4pwMkDNm980kDJwz4IRYOo-ZL3qldDp/view?usp=sharing

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα