Παρασκευή 25/11: Πορεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών και τα σεξιστικά στερεότυπα

Την Παρασκευή, 25/11, η πρωτοβουλία «Καμία Ανοχή» καλεί σε πορεία ενάντια στη σεξιστική βία, την ανισότητα στην εργασία, τα στερεότυπα με βάση τα οποία καθορίζεται η καταπιεστική γυναικεία καθημερινότητα. Η ζωή των γυναικών είναι γεμάτη από μια σειρά διακρίσεις, από τη λεκτική βία και τα σεξιστικά σχόλια, μέχρι το βιασμό, τη σωματική βία, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ανάμεσα σε άλλα, η ανακοίνωση της «Καμία Ανοχή», αναφέρει:

«Στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή βιώνουμε βία και συνεχείς διακρίσεις. Τα σώματά μας θεωρούνται δημόσιος χώρος, όπου άλλα άτομα πέρα από εμάς νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν (σχόλια, άγγιγμα κτλ.) Όσες εργαζόμαστε αντιμετωπίζουμε μισθολογική ανισότητα ή δυσμενέστερη μεταχείριση σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους…»

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι αγώνες του γυναικείου κινήματος, δεν έχουν μόνο μια ιδιαίτερα σημαντική ιστορία. Έχουν επίσης παρόν και μέλλον. Το τελευταίο διάστημα, σε μια σειρά χώρες του κόσμου, οι γυναίκες ξαναβγαίνουν στο δρόμο για να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα. Από την Ιρλανδία και την Πολωνία, όπου το γυναικείο κίνημα διεκδικεί τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων και το δικαίωμα των γυναικών στην επιλογή, μέχρι την Αργεντινή και το κίνημα ενάντια στους βιασμούς και τις δολοφονίες γυναικών, αλλά και την Ισλανδία, όπου οι γυναίκες διεκδικούν μισθολογική ισότητα, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν.

Στις 25/11 διαδηλώνουμε διεκδικώντας ισότητα στην πράξη, ενάντια στη σεξιστική βία και τα καταπιεστικά στερεότυπα!

Παρασκευή, 25/11

8.00 μ.μ.

Πλατεία Καπνικαρέας

Δείτε το event στο facebook εδώ

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής