Παρασκευή 15/3, 12μμ – Θεσ/νίκη: Δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στην πλ. Αριστοτέλους

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού (στην οποία συμμετέχει το «Ξ») για συμμετοχή στη δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μάρτη στις 12 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους


Η νεολαία σε όλο τον κόσμο βγαίνει στους δρόμους ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Μαθητές και μαθήτριες σε Σουηδία, Αυστραλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Αγγλία, Καναδά, Γερμανία, Φινλανδία αφήνουν το σχολείο μια μέρα τη βδομάδα και οργανώνουν πορείες στις οποίες διεκδικούν να παρθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή. Οι διαδηλώσεις αυτές έφτασαν να κατεβάσουν μέχρι και 100.000 μαθητές στους δρόμους των Βρυξελλών στις 27/1.

«Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», «Δράση τώρα, μάθημα μετά», «Συγγνώμη, δεν μπορώ να ταχτοποιήσω το δωμάτιο μου, πρέπει να σώσω τον πλανήτη» είναι μερικά από τα συνθήματα των μαθητών, που διαμαρτύρονται απέναντι στις κυβερνήσεις και τις μεγάλες εταιρίες που διακινδυνεύουν το μέλλον του πλανήτη και των επόμενων γενεών για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Το επόμενο βήμα έρχεται στις 15 Μάρτη, σε μια προσπάθεια να συντονιστούν παγκόσμια οι αγώνες της νεολαίας για το περιβάλλον. Την συγκεκριμένη μέρα έχουν καλεστεί διαδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Και στη Θεσσαλονίκη ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα.

Την Παρασκευή 15 Μάρτη θα είμαστε στις 12μμ στην Πλατεία Αριστοτέλους για να διαμαρτυρηθούμε για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις μεγάλες εξορυκτικές εταιρίες χρυσού και πετρελαίου που θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο μας.

Σας καλούμε όλους εκεί!

Την επόμενη μέρα, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει σε άλλη μια σημαντική κινητοποίηση για το περιβάλλον, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο. Ελάτε μαζί μας!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,240ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα