Παραιτήσεις στελεχών ΚΝΕ Φλώρινας.

 

"...Το ότι φεύγουμε δεν σημαίνει ότι παύουμε να είμαστε επαναστάτες και να παλεύουμε για την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού και την εξουσία του προλεταριάτου. Αντίθετα φεύγουμε γιατί νιώθουμε την επαναστατικότητα μας να μειώνεται και να σπαταλάται σε ανούσιες διαδικασίες…", αναφέρει προκήρυξη την οποία στελέχη της ΚΝΕ Φλώρινας μοίρασαν ανοικτά.


Το πλήρες κείμενο των παραιτήσεων στη συνέχεια.

Κοινοποίηση προς τα μέλη της ΚΝΕ Φλώρινας

Μέσα από την πορεία μας σαν μέλη της ΚΝΕ ένα αρκετά μεγάλο διάστημα εκφράσαμε πολλές φορές την διαφωνία μας για ορισμένες από τις θέσεις της οργάνωσης. Το τελευταίο διάστημα όμως οι διαφωνίες μας αυτές έχουν τόσο μεγεθυνθεί ώστε είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της χωρίς όμως να απορρίπτουμε τον ρόλο που έπαιξε στη διαπαιδαγώγησή μας σαν άτομα.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε 3 σημαντικά ζητήματα με τα οποία διαφωνούμε:

1. Σημαντικό ζήτημα για το κίνημα ώστε να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι η ενότητά του. Κάθε φορά εμείς κάνουμε δικές μας συγκεντρώσεις, επιτροπές κτλ. Κατά την γνώμη μας λοιπόν χαρίζουμε τον κόσμο στους γραφειοκράτες του Φόρουμ. Στην ουσία, σαν ΚΚΕ, θεωρούμε την κίνηση αυτή (Φόρουμ) ξεπουλημένη γιατί κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε την ηγεσία των συνδικάτων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ με τον απλό κόσμο που μετέχει στις συγκεντρώσεις τους. Έτσι όμως οδηγούμαστε σε απομονωτισμό θεωρώντας ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας και εμείς οι μόνοι πραγματικοί αριστεροί. Σαφώς μέσα στο Φόρουμ συμμετέχουν ξεπουλημένες ηγεσίες και συνδικάτα αλλά επίσης συμμετέχουν και απλοί εργαζόμενοι και εργάτες. Αυτούς ακριβώς πρέπει να πείσουμε και σίγουρα δεν θα τα καταφέρουμε λειτουργώντας απομονωμένα και πιστεύοντας πως έχουμε το αλάθητο.

2. Θεωρούμε ότι για να κερδίσουμε το μέλλον πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με το παρελθόν. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έδωσε μια σοβαρή απάντηση για την πτώση της ΕΣΣΔ παρά μόνο ότι υποσκάπτηκε από τους ιμπεριαλιστές. Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα μία βασική αιτία ήταν η γραφειοκρατία που υπήρχε. Για αυτό το λόγο δεν υπήρξε σθεναρή αντίδραση από τον κόσμο. Η γραφειοκρατία που υπήρχε έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις που εξέφρασε ο Λένιν "όλη η εξουσία στα Σοβιέτ", στήριγμα κάθε κομουνιστικού κράτους. Κάτι τέτοιο δεν γινότανε την εποχή του Στάλιν και έτσι, ενώ το κράτος έπρεπε ολοένα να λιγοστεύει, όπως είπε ο Ένγκελς, αυτό διογκωνότανε διαρκώς. Καμία δικτατορία δεν άντεξε στην δοκιμασία του χρόνου. Η δικτατορία των κομματικών στελεχών κατέρρευσε κάτω από την χρεοκοπία της πολιτικής τους και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Και μια και δεν είχαν επιτρέψει στους εργαζόμενους να έχουν τη δική τους φωνή και άποψη, αυτοί οι ίδιοι γραφειοκράτες έγιναν εργαλεία και εκφραστές της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.

3. Tο μοντέλο του κόμματος πρέπει να είναι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και όχι ο συγκεντρωτικός συγκεντρωτισμός που παρατηρούμε ότι ισχύει. Θεωρούμε ότι σε ένα κομμουνιστικό-επαναστατικό κόμμα όλα τα μέλη είναι ισότιμα, οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού μέσα στις Ο.Β και πρέπει να υπάρχει σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας των μελών καθώς και πλήρη διαφάνεια και έλεγχος από τα μέλη για την διαχείριση των οικονομικών, βασικό στοιχείο δημοκρατικής παράταξης. Καμιά από τις βασικές αρχές των Μαρξ- Λένιν μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα παραπάνω δεν πληρούνται από την οργάνωση σύμφωνα με την προσωπική μας παρατήρηση.

Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους απαιτούμε τη διαγραφή μας από την ΚΝΕ. Το ότι φεύγουμε δεν σημαίνει ότι παύουμε να είμαστε επαναστάτες και να παλεύουμε για την εγκαθίδρυση του Σοσιαλισμού και την εξουσία του προλεταριάτου. Αντίθετα φεύγουμε γιατί νιώθουμε την επαναστατικότητα μας να μειώνεται και να σπαταλάται σε ανούσιες διαδικασίες.

Με τιμή

Γραμματέας Ο.Β Πανμίου, Στάλιος Στάθης 

Μέλος Νομαρχιακού Γραφείου,Τσαμπούρη Ανθή

Mέλος γραφείου ΟΒ Φυτικής, Αρχοντίδου Σοφία

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα