Πανικόβλητοι και γελοίοι, αποβάλλουν μαθητές που μούντζωσαν «επίσημους» στις 25 Μάρτη

Του Φοίβου Μακρίδη

Στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη η κυβέρνηση του Παπανδρέου… πιάστηκε στον ύπνο! Στις πρόσφατες παρελάσεις η κυβέρνηση αυτή τη φορά προετοιμάστηκε. Απέκλεισε το ενδεχόμενο ακύρωσης παρελάσεων, γιατί θα ‘ταν σα να παραδεχόταν ότι δεν μπορούν τα κυβερνητικά στελέχη να εμφανιστούν δημόσια σε μαζικές και λαϊκές συγκεντρώσεις. Ήθελαν να αποδείξουν ότι δε φοβούνται. Βέβαια, για να μπορέσουν να βρίσκονται στις εξέδρες των επισήμων κινητοποίησαν χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας. Προσπάθησαν –όπως και σε όλες τις μαζικές διαμαρτυρίες– να καταστείλουν βίαια τις διαμαρτυρίες. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, έδωσαν ξύλο και ψέκασαν με χημικά τον κόσμο. Τόσο φοβισμένοι είναι που δεν ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία ακόμα και σε συμβολικές διαμαρτυρίες. Γι’ αυτό ακύρωσαν τη συμμετοχή στην παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηνών, μιας και στην παρέλαση του Οκτώβρη είχαν βάλει μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα! Παράλληλα, η κυβέρνηση με τα δικά τους ΜΜΕ εξαπέλυσε μια ιδεολογική προπαγάνδα, ενάντια στις «μικρές ομάδες βίας» (άραγε τα πιστεύουν αυτά που λένε;) και την Αριστερά.

Παρόλα αυτά μαζικές διαμαρτυρίες εκδηλώθηκαν σ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ακόμα μετράνε τις… μούντζες που μέτρησαν από τους μαθητές που έκαναν παρέλαση! Η κυβέρνηση κι η άρχουσα τάξη, όμως, δε θέλουν να αφήσουν ατιμώρητους τους μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν μ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και τον 16χρονο μαθητή από τη Λάρισα, που τους μούντζωσε στις παρελάσεις του Οκτώβρη, τον τιμώρησαν εκδικητικά με μονοήμερη αποβολή.

Είναι γελοίοι και τρομοκρατημένοι! Θέλουν να πνίξουν όλες τις διαμαρτυρίες, ακόμα και τις πιο συμβολικές!

Αυτή τη φορά, η διευθύντρια από το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου αποφάσισε να τιμωρήσει με 3 μέρες αποβολή 6 μαθητές που… «τίμησαν» με τον δικό τους τρόπο τους «επισήμους».

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη επίθεση στο μαθητικό κίνημα, αλλά και μια απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική μέθοδος!!

Οι μαθητές κι οι γονείς πρέπει να δώσουν μια κοινή δυναμική απάντηση και να μην επιτρέψουν να τιμωρηθεί κανένας, ενώ οι καθηγητές, η τοπική ΕΛΜΕ κι η ΟΛΜΕ πρέπει να δείξουν έμπρακτα ότι στηρίζουν τους μαθητές και να πιέσουν για να ακυρωθούν οι τιμωρίες.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους αναγνώστες μας να δείξουν την συμπαράστασή τους στους

μαθητές μέσα από γράμματα διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του σχολείου:

Σουλίου 2-4, Γαλάτσι, Τ.Κ. 11146

μέσα από e-mail διαμαρτυρίας στο mail του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου:

[email protected]

και στο τηλέφωνο:

210 20 11 020.

______________________________________

 

Πρότυπο γράμμα/e-mail διαμαρτυρίας

Προς κα Γιαννακίτσα Παναγιώτα, διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου

Με μεγάλη δυσαρέσκεια έμαθα ότι τιμωρήσατε με τριήμερη αποβολή έξι μαθητές στο σχολείο σας (2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου) γιατί έκαναν χειρονομίες στους «επισήμους» στην πρόσφατη μαθητική παρέλαση. Οι μαθητές που τιμωρείτε θέλησαν να δείξουν μ’ έναν συμβολικό κι ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και το κατεστημένο, που έχει διαλύσει την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος και τα λαϊκά στρώματα.

Θεωρώ απαράδεκτη αυτήν την εκδικητική προσπάθεια ποινικοποίησης του μαθητικού κινήματος.

Απαιτώ να ακυρωθεί η τιμωρία των μαθητών.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής