Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση: μια εξαιρετική επιτυχία!

Από την Παρασκευή 11 ως την Κυριακή 13 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών η Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την κορύφωση του Μήνα Αντιφασιστικής Δράσης (μια πρωτοβουλία του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά) κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν εκδηλώσεις σε 17 γειτονιές της Αθήνας και σε ακόμα 6 πόλεις της Ελλάδας.

Αλλά και το ίδιο το τριήμερο αποτέλεσε μια σημαντική πολιτική και οργανωτική επιτυχία. Σε αυτό συμμετείχαν 32 συλλογικότητες από 20 χώρες της Ευρώπης ενώ και τις τρεις μέρες πέρασαν περίπου 4.000 άτομα. Την κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου, με ομιλητές τους σ. Α. Κριβίν και Τζο Χίγκινς, παρακολούθησαν σχεδόν 400 άτομα, γεμίζοντας το αμφιθέατρο της Σχολής και στα 10 θεματικά εργαστήρια η συμμετοχή κυμάνθηκε από 20 ως 75 άτομα το καθένα.

Από αυτά τα εργαστήρια προέκυψαν πολύ σημαντικές αποφάσεις, καθώς δημιουργήθηκαν μέσα από τη συζήτηση σε αυτά, αντιφασιστικά δίκτυα στο χώρο των συνδικάτων και του αθλητισμού και το «Παρατηρητήριο ενάντια στο φασιστικό και ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ». Η καταληκτική συνέλευση της Κυριακής, η οποία έγινε μέσα σε πολύ καλό και συντροφικό κλίμα, αποτύπωσε το προχώρημα που γίνεται σε επίπεδο πανευρωπαϊκού συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος. Στη συνέλευση καταλήχτηκαν κάποιες κοινές δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι:

  • Κοινή ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης το Σάββατο 8 Νοέμβρη 2014, με βάση το ότι τη Κυριακή 9 Νοέμβρη είναι η μαύρη επέτειος από «την νύχτα των πογκρόμ».
  • Διεθνείς ημέρες μνήμης και αλληλεγγύης τις ημερομηνίες όπου είχαμε δολοφονίες αντιφασιστών από φασίστες με συμβολικές κινητοποιήσεις σε πόλεις ή πρεσβείες:

– Ελλάδα: 1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014

– Γαλλία: 1 χρόνος από τη δολοφονία του αντφασίστα Κλεμάν Μερίκ στο Παρίσι Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

  • Δημιουργία κοινής διαδικτυακής πλατφόρμας αντιπληροφόρησης, αλληλοενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων ώστε να οργανώνονται με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο οι διεθνείς δράσεις και η διεθνής αλληλεγγύη.

Μέσα στους 10 μήνες ζωής του, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά κατάφερε να μεγαλώσει συμπεριλαμβάνοντας σήμερα στις γραμμές του 30 διαφορετικές συλλογικότητες και να βαδίζει μπροστά με σταθερά βήματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το «Αφιέρωμα στην Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση» στην ιστοσελίδα του «Ξ» ημερομηνία 18/04/2014.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα