Τα φώτα έσβησαν, οι αφίσες κατέβηκαν, οι μουσικές σταμάτησαν και το μικρό μας πανεπιστήμιο φαίνεται να ξαναγύρισε γρήγορα στην ήσυχη καθημερινότητα. Πολλοί φοιτητές θα αναρωτιούνται τι άλλαξε και τι έμεινε από όλα αυτά;
Στις σχολές του Βόλου το ποσοστό της αποχής φέτος αυξήθηκε. Η αποχή είναι μια έμμεση απόρριψη του συνδικαλισμού των μεγάλων παρατάξεων, της ΔΑΠΑΣΠ. Ο συνδικαλισμός της ΔΑΠΑΣΠ είναι αυτός των «δημόσιων σχέσεων» και των πάρτι, που δεν εκφράζει δημόσια θέσεις για τα προβλήματα, δεν παίρνει πρωτοβουλίες για να λυθούν αλλά επί της ουσίας στηρίζει τις πολιτικές της διάλυσης του δημόσιου-δωρεάν πανεπιστημίου. Παρόλα αυτά οι ψήφοι και τα ποσοστά τους αυξήθηκαν αθροιστικά (στο σύνολο των σχολών του Βόλου από 685 ψήφους και 41,7% το 2004, φέτος πήραν 798 ψήφους και 45,2%).
Αυτό ήταν συνέπεια της ενίσχυσης των μηχανισμών τους αλλά και της αδυναμίας της ΠΚΣ να εμπνεύσει τη μεγάλη μερίδα των φοιτητών, παρόλο που η φετινή παρουσία της ΠΚΣ ήταν πολύ πιο αισθητή σε σχέση με πέρσι. Η αδυναμία αυτή εκφράστηκε και στις εκλογές καθώς, στις σχολές του Βόλου, η ΠΚΣ έμεινε στάσιμη σε ψήφους (243) αλλά έπεσε σε ποσοστά (από 14,8% πέρσι, 13,7% φέτος).
Η ΡΩΓΜΗ-αριστερή κίνηση αμφισβήτησης κατέβηκε φέτος, όπως και πέρσι, σε 5 τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Τα τμήματα αυτά είναι: η Αρχιτεκτονική, το Ειδικής Αγωγής, το Ιστορικό (ΙΑΚΑ) , το Οικονομικό και το τμήμα Μηχανολόγων. Στόχος μας ποτέ δεν ήταν η απλή εκλογική καταγραφή, η ψηφοθηρία και η κατάληψη θέσεων στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων για κομματικούς λόγους. Στις 5 αυτές σχολές, η Ρωγμή πήρε συνολικά 174 ψήφους και 7 έδρες, έναντι 116 ψήφων και 4 εδρών πέρσι. Σε αυτές τις 5 σχολές συνολικά, η Ρωγμή όχι μόνο είχε εντυπωσιακή άνοδο, αλλά αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, ξεπερνώντας ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ.
Στόχος μας ήταν και παραμένει να αποτελέσουμε το εργαλείο εκείνο μέσα από το οποίο οι ίδιοι οι φοιτητές θα λύσουν τα προβλήματά τους, γιατί τα προβλήματα δεν μπορούν να τα λύσουν κανενός είδους αντιπρόσωποι, παρά μόνο η μαζική-συλλογική κινητοποίηση των ίδιων των φοιτητών. Στόχος μας ήταν και παραμένει να αποτελέσουμε τη διαφορετική αριστερή συλλογικότητα η οποία μέσα από εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, με ενωτική διάθεση προς την υπόλοιπη αριστερά, με μαχητικές προτάσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.
ΡΩΓΜΗ-αριστερή κίνηση αμφισβήτησης