Για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Του Γιάννου Νικολάου, Ρωγμή Πολιτικών Μηχανικών ΠΘ

Με μια πρώτη ματιά στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών του Βόλου, πιθανόν να μην διαπιστώσει κάποιος καμία διαφορά με πέρυσι καθώς η αποχή παρέμεινε στο 44%, η ΠΑΣΠ βγήκε πάλι 1η δύναμη σε ψήφους και έδρες και η αριστερά κατέβηκε για ακόμη μια φορά διασπασμένη στα 3 (ΠΚΣ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ).

Αν κοιτάξει όμως κάποιος πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα θα δει ότι υπάρχουν αρκετές και ενδιαφέρουσες ανατροπές… 

1) καμία παράταξη δεν έχει αυτοδυναμία (την πλειοψηφία των εδρών στα Δ.Σ.) σε κανένα από τα 12 τμήματα

2) τα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια έχασαν κατά πολύ τη δύναμή τους, καθώς ο κόσμος έχει καταλάβει την αναγκαιότητα ύπαρξης πολιτικών παρατάξεων και όχι δήθεν ανεξάρτητων και «απολιτίκ» σχηματισμών που το μόνο που κάνουν είναι η διοργάνωση πάρτι

3) η αριστερά, ακόμα και διασπασμένη, αθροιστικά έχει περισσότερες ψήφους από την 1η ΠΑΣΠ και μάλιστα σε 3 τμήματα είναι 1η δύναμη (Ειδικής Αγωγής, Γεωπονία Ζωϊκής-ΠΚΣ και Αρχιτεκτονική-ΕΑΑΚ)

Όσον αφορά στο πρώτο, θα έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στις συνεργασίες ΠΑΣΠ-ΔΑΠ για τα προεδρεία των Δ.Σ., όπως έγιναν και πέρυσι σε μικρότερο βαθμό, πράγμα που θα αποκαλύψει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ΠΑΣΠ και στο Βόλο, μια ΠΑΣΠ που μέχρι τώρα έδειχνε το «αγωνιστικό» της προφίλ, όταν στην ουσία ακολουθεί την ίδια πολιτική με το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να καταλάβεις τις διαφορές με τη ΝΔ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών και της δικής μας παρέμβασης (δηλαδή της ΡΩΓΜΗΣ που συμμετέχει στην ΕΑΑΚ) στο Π.Θ. κρίνονται πολύ θετικά, καθώς αυξήσαμε σημαντικά τη δύναμή μας στους Πολιτικούς Μηχανικούς (από 18 σε 24 ψήφους και διατηρήσαμε τη 1 έδρα) και καταφέραμε να έρθουμε 3η δύναμη μετά την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ. Να σημειώσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά από τη δημιουργία της ΠΑΣΠ στο τμήμα, χάνει την αυτοδυναμία της, πράγμα που έχει να κάνει με την επανεμφάνιση της ΔΑΠ αλλά κυρίως με την αύξηση της δύναμης της αριστεράς (ΠΚΣ-30, ΡΩΓΜΗ-24).

Στους Μηχανολόγους Μηχανικούς επίσης αυξήσαμε τη δύναμή μας (από 19 σε 22 ψήφους) και διατηρήσαμε τη 1 έδρα που είχαμε από πέρυσι. Στην Αρχιτεκτονική (που παρεμβαίνουν 2 σχήματα ΕΑΑΚ) ήρθαμε 1η δύναμη για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου και προτείνουμε και πιστεύουμε η αριστερά (ΠΚΣ και ΕΑΑΚ) να πάρει το προεδρείο, σε αντίθεση με πέρυσι που το «χάρισε» στους «ανεξάρτητους».

_______________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής