Πανελλαδική σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Η βάση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της

Στις 10-11-12/4 πραγματοποιείται η 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει η εμφανής αναντιστοιχία ανάμεσα στην εισήγηση της Γραμματείας για το πρόγραμμα και στις ανάγκες της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τοπικές επιτροπές καλούνται να πάρουν θέση για ένα προγραμματικό κείμενο 56 σελίδων σε μία σύσκεψη όπου τα μέλη δεν έχουν καν πάρει στα χέρια τους το κείμενο. Οι θεματικές (εργασίας, παιδείας, περιβάλλοντος κτλ) έγιναν αφού είχε κυκλοφορήσει το πρόγραμμα και ουσιαστικά παρακάμφτηκαν εντελώς. Οι φοιτητές-σπουδαστές του ΣΥΡΙΖΑ απλά αγνοήθηκαν στην όλη διαδικασία. Η ίδια η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξοδέψει πολύ περισσότερο χρόνο να συζητάει για την εναλλαγή του συντονιστή –που δεν λέει να γίνει- παρά για το κείμενο του προγράμματος.

Προβλέποντας αυτή την κατάσταση το "Ξ" δεν υπόγραψε το κείμενο προγράμματος.

Καταθέσαμε γραπτά την άποψή μας* όπου εξηγούνται συνοπτικά οι διαφωνίες μας με το κείμενο και η οποία περιλαμβάνει την παρακάτω πρόταση:

« Η πανελλαδική συνάντηση του Απρίλη να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό σταθμό της διαδικασίας συζήτησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τον τελικό.

Να υπάρξει αρκετός χρόνος για συζήτηση, ζύμωση και παρεμβάσεις, με βάση το κείμενο προγράμματος και τα κείμενα των θεματικών ομάδων και επιτροπών, από τις Συνιστώσες, τις τοπικές επιτροπές και τις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μια διαδικασία απολύτως απαραίτητη για μια συμμαχία που αποτελείται από 11 συνιστώσες και πάρα πολλούς ανένταχτους συντρόφους/ισσες.

Προτείνουμε δηλαδή να συνεχίσει η συζήτηση χωρίς βιασύνη, έτσι ώστε να μπορέσουν πραγματικά να ληφθούν υπόψη όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν για το πρόγραμμα πριν την συνδιάσκεψη, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης αλλά και μετά, για να καταλήξουμε σ’ ένα πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην επόμενη πανελλαδική μας συνάντηση ή σε συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, αν όλοι συμφωνούμε με αυτό. Μέχρι να καταλήξουμε στο προγραμματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ρόλο μπορούν να τον παίξουν τα 15 σημεία, τα οποία καλύπτουν ικανοποιητικά τις ανάγκες της περιόδου.

.

*το κείμενο κριτικής του "Ξ" στο πρόγραμμα που κατέθεσε η γραμματεία αναλυτικά στο www.xekinima.org 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα