Πανελλαδική συνάντηση του Ξεκινήματος, 20 – 21/12

Έγινε το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Δεκέμβρη πανελλαδική συνάντηση μελών και στελεχών του Ξεκινήματος.

Την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη προηγήθηκε πανελλαδική συνάντηση των φοιτητών/ριών του Ξ.

Η ατζέντα της πανελλαδικής συνάντησης περιλάμβανε συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις το Σάββατο 20 Δεκ και συζήτηση για τις ελληνικές εξελίξεις και τα καθήκοντα, την Κυριακή 21.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο συζητήθηκαν

– οι εξελίξεις μετά τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ, το αντιπολεμικό κίνημα διεθνώς και η σύνδεσή του με την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και της συνείδησης ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες.

– Οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και η δουλειά της CWI

– Η Αφρική και ιδιαίτερα η Νιγηρία όπου επικεντρώνεται και η πιο σημαντική δουλειά της CWI στην αφρικανική ήπειρο.

Την Κυριακή η συζήτηση επικεντρώθηκε,

– στις εκλογές, την κατάσταση της αριστεράς και τα ζητήματα τακτικής που απασχόλησαν το Ξεκίνημα την προηγούμενη περίοδο, σε σχέση με το Φόρουμ και τη συνεργασία με το ΣΥΝ

– τα οργανωτικά καθήκοντα και το κτίσιμο του Ξεκινήματος.

Στη συνάντηση αυτή γινόταν απολογισμός ενός χρόνου, πολιτικά και οργανωτικά. Η προηγούμενη πανελλαδική μάζωξη του Ξ είχε γίνει τον προηγούμενο Γενάρη (συνέδριο της Οργάνωσης).

Ο χρόνος που πέρασε από τότε ήταν εξαιρετικά "γεμάτος" απο εξελίξεις: Τον πόλεμο στο Ιρακ, το μεγαλειώδες αντιπολεμικό κίνημα το οποίο αναπτύχθηκε, το 6 μηνο της ελληνικής προεδρίας. Γεγονότα μεγάλα τα οποία δοκίμασαν κάθε οργάνωση της αριστεράς, πολιτικά και οργανωτικά.

Πολύ σημαντικά επίσης ήταν τα ζητήματα τακτικής τα οποία προέκυψαν στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε – ζητήματα που έχουν να κάνουν κύρια με το ελληνικό κοινωνικό φόρουμ και τη συνεργασία με το ΣΥΝ κάποιων από τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμμετέχουν στο Φόρουμ.

Το επίπεδο των συζητήσεων ήταν πολύ καλό, το κλίμα και η διάθεση εξαιρετικά.

Αυτό αντανακλάστηκε και στην έκτακτη οικονομική εξόρμηση (πέρα από πάγιες συνδρομές, πωλήσεις εφημερίδας, και άλλα τακτικά έσοδα) την οποία είχαμε αναγγείλει από τις αρχές Δεκέμβρη και η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες. Το προϋπολογισμένο ποσό ήταν 6.000 ευρώ και το τελικό ποσό ξεπέρασε τις 9.300.

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών θα δημοσιεύσουμε στο χώρο αυτό μερικές από τις εισηγήσεις που έγιναν πάνω στα πιο πάνω θέματα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα