Πάλη ενάντια στη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων

Σε μια σειρά χώρους το  «Ξ» δίνει μαζί με τους εργαζόμενους ανυποχώρητη μάχη ενάντια στις συνθήκες της εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Από τις χειρότερες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην κερδοφόρα «γαλέρα» που ονομάζεται ΠΛΑΙΣΙΟ. Με αφορμή την απόλυση της Σοφίας Πάτα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ανακαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από τις φωτεινές επιγραφές και τα μεγάλα κέρδη της ΠΛΑΙΣΙΟ.

Το  «Ξ» μαζί με άλλες συλλογικότητες μοιράζει ενημερωτικό υλικό και παρεμβαίνει έξω από καταστήματα της «ΠΛΑΙΣΙΟ» σ’ όλες τις πόλεις.  Στη σελίδα 9 ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Κώστας Κουντουράκης, περιγράφει γλαφυρά το τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος στην «ΠΛΑΙΣΙΟ».

Καθαρίστριες ΟΣΥ

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα στις οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ – λεωφορεία και τρόλεϊ) στην Αθήνα έφτιαξαν το δικό τους σωματείο, το ΣΕΡΚΑ. Κάποιοι έχουν λυσσάξει μ’ αυτό…Ο εργολάβος έχει «αμολύσει» τις επιστάτριες οι οποίες επιδίδονται σε ένα λυσσασμένο πόλεμο σπασίματος νεύρων των εργατριών. 

Σε μία περίπτωση έστειλαν εργαζόμενη στο νοσοκομείο όπου κρατήθηκε για νοσηλεία για 3 μέρες.

Αυτή η αλητεία δεν πρέπει να περάσει. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι ο εργολάβος να ξεκουμπιστεί από την ΟΣΥ.

ΙΜΑΝΤΑΣ – Continental

Οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ, στο Βόλο, που ανήκει στην υπερ-κερδοφόρα γερμανική πολυεθνική Continental (γνωστή για τα ελαστικά της) συνεχίζουν την αντίστασή τους στην επίθεση της εργοδοσίας που προχωρά σε απολύσεις και «ευέλικτες» μορφές εργασίας.

Η εταιρεία είναι στριμωγμένη, γιατί οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι και μαχητικοί. Είναι ένας αγώνας που μπορεί να νικήσει! Η οργάνωση του  «Ξ» στο Βόλο καλεί σε συντονισμό του αγώνα ανάμεσα στα εργοστάσια της περιοχής και με τους κατοίκους της πόλης του Βόλου. Θέτει επίσης το θέμα του μποϋκοτάζ των ελαστικών της Continental από τους καταναλωτές.

Αγώνας γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή…

Η Diamant είναι γνωστή από τις τηλε-διαφημίσεις της. Δεν είναι διαμάντι, όπως παραπέμπει ο τίτλος… Είναι άλλη μία «γαλέρα» στην οποία οι εργαζόμενες δεν ξέρουν τι σημαίνει ωράρια, υπερωρίες, δικαιώματα. Η Μαρία Τ., εργαζόμενη που πρόσφατα απολύθηκε, περιγράφει τι γίνεται πίσω από τους τοίχους της Diamant.

Σε κατάληψη του εργοστασίου ξυλείας Παπαδόπουλος – Παγούρας, στη Βέροια, προχωρούν οι εργαζόμενοι. Με ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι αναλαμβάνουν να επαναλειτουργήσουν το εργοστάσιο κάτω από συνθήκες εργατικού ελέγχου και διαχείρισης, στα πρότυπα της ΒΙΟΜΕ.

Τέλος, στις εκλογές στο σωματείο της Vodafone είδαμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ ξαφνικά να κινητοποιούνται «μαζικά» και να γράφουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στο σωματείο, το οποίο μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζαν εργοδοτικό, με στόχο να το καταλάβουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Η πλειοψηφία του σωματείου ξέρει τώρα ότι απειλείται με συνεχή υπόσκαψη.

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής