«Παιδεία Μάχης», τεύχος 1ο

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του νέου εντύπου για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ με το όνομα

«Παιδεία Μάχης».

Γέννημα-θρέμμα του πρόσφατου φοιτητικού κινήματος που όμως θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στην συνέχιση αυτού του αγώνα και στην πλήρη ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής για την παιδεία.

Η μέρα της πρώτης έκδοσής του (20/9) συνέπεσε με το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αθήνα που ουσιαστικά αποτελεί την αφετηρία ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων στην παιδεία.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε φοιτητές και σπουδαστές που συμμετέχουν σε σχήματα όπως η ΡΩΓΜΗ (ΠΑ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ), ΜΑΤΣΕΤΑ (ΑΕΙ & ΤΕΙ Αθήνας-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ), Κύκλος αλυσιδωτών αντιδράσεων στο ΠΑ.ΠΕΙ, AVANT Ά GAUCHE στο Ιόνιο, κλπ, με τη συμμετοχή και ανένταχτων φοιτητών από άλλες σχολές και πόλεις.

Ο στόχος είναι να αποτελέσει ένα εναλλακτικό αριστερό έντυπο στις σχολές που θα συμβάλλει στην επικοινωνία, την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων για όλα όσα μας απασχολούν μέσα και έξω από τις σχολές και στην πάλη για τα δικαιώματά μας.

Η ύλη του πρώτου τεύχους έχει αφιέρωμα στο φοιτητικό κίνημα, άρθρα για το νέο νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης, τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το πλαφόν στις εισαγωγικές και τα προβλήματα στα ΤΕΙ, νέα από διάφορες σχολές, αντιρατσιστικές εκστρατείες, προτάσεις για ταινίες και βιβλία, ημερολόγιο κινητοποιήσεων και πολλά άλλα.

Κοστίζει 0.50 € και ήδη βρίσκει πολύ θετική υποδοχή στις σχολές που διακινείται.

Γνώμες για την ύλη, ανταποκρίσεις από σχολές, άρθρα και απόψεις είναι πολύ ευσπρόδεκτα.

Για πληροφορίες και παραγγελίες για τεύχη: e mail: [email protected] και στο τηλ. 6932714175

7,130ΥποστηρικτέςΚάντε Like
592ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής