Παιδεία – ασφαλιστικό – εργασιακό: Διάλογος για μας, χωρίς εμάς, ενάντια σε μας

Αυξήσεις 3.7% στις συντάξεις και 15-20 ευρώ στον ΕΚΑΣ. 20 ευρώ περίπου οι αυξήσεις στους χαμηλόμισθους. Αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό, που χειροτερεύουν τις ήδη άσχημες συνθήκες ζωής των εργαζομένων. Η παιδεία και η υγεία παραδίδονται ολοένα και περισσότερο στο κεφάλαιο. Η “ήπια προσαρμογή” και η “κοινωνική συναίνεση” πάνε περίπατο.

Ο “διάλογος” που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στην παιδεία, στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό, αποτελεί στην πραγματικότητα κατά μέτωπο επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Για τη νεολαία και τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτή του συντονισμένου αγώνα. Παρά και ενάντια στις διαθέσεις πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, αυξάνεται. Οι εργατικοί αγώνες πολλαπλασιάζονται. Φοιτητές και μαθητές ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων το Μάρτη.

Σύμφωνα με έρευνα της METRON ANALYSIS (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 8.1.05) το 63.7% των πολιτών θεωρεί πως δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας ενώ το 45.6% δηλώνει πως χρειάζονται καινούργια κόμματα.

Η ένταση των αγώνων σε συνδυασμό με το πολιτικό κενό που καταγράφουν οι έρευνες, θα τείνουν να τροφοδοτούν σημαντικές πολιτικές διεργασίες την επόμενη περίοδο.

Η θέση για τη δημιουργία μιας νέας αριστεράς, απαλλαγμένης από το σταλινισμό και την λογική της διαχείρισης του συστήματος, θα βρίσκει ολοένα και περισσότερο ακροατήριο.

7,126ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής