Παγασητικός, Βιολογικός καθαρισμός, ΔΕΥΑΜΒ: Όλοι στο δημαρχείο Βόλου, Δευτέρα 20/2.

Κάτω από την πίεση της τοπικής κοινωνίας η δημοτική αρχή του υπόδικου και εν αργία Μπέου στο Βόλο, αναγκάστηκε να καλέσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, της προστασίας του Παγασητικού Κόλπου και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ. Το κάλεσαν βέβαια σε… εργάσιμες ώρες ώστε να μην μπορεί να παραβρεθεί κόσμος…
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της οργάνωσης του «Ξ» στο Βόλο με το οποίο καλεί στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κόσμου στο δημαρχείο Βόλου.

 

 

Δευτέρα 20 Φλεβάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει με θέμα το Βιολογικό Καθαρισμό και τη ΔΕΥΑΜΒ

Όλοι στο Δημαρχείο Βόλου στις 13:00

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΒΟΛΟΥ copy

Κάτω από την πίεση της Συμμαχίας για το Νερό, και μετά από το γραπτό αίτημα 17 δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αναγκάστηκε τελικά να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 20/2 στις 13:00, με θέμα τη λειτουργία του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ.

Αυτό δεν θα γίνει αν δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρας 13/2, και στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, την Τρίτη 14/2.

Είναι φανερό ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να αποφύγει πάση θυσία τον πραγματικό διάλογο για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο το Βόλο αλλά ολόκληρο τον νομό. Για αυτό σταμάτησε το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με το γελοίο πρόσχημα ενός πανό. Γι’ αυτό κινητοποίησε σεκιουριτάδες – μπράβους και την αστυνομία ώστε να κρατήσει εκτός του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ τους πολίτες. Για αυτό βρίζει και λοιδορεί τους όσους αγωνιούν και αγωνίζονται για τον Παγασητικό.

Για αυτό ενώ συγκαλεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την βάζει σε εργάσιμη ώρα (Δευτέρα 13:00!) με προφανή στόχο να αποφύγει την μαζική παρουσία πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως ο Παγασητικός, η δημόσια Υγεία και η τσέπη κάθε δημότη δεν είναι θέματα με τα οποία μπορεί να παίζει η παρέα του σε αργία και υπόδικου Α. Μπέου.

Τη Δευτέρα πρέπει να δώσουμε ξανά μαζικά το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να υπερασπιστούμε το δημόσιο-δημοτικό χαρακτήρα του Βιολογικού και της ΔΕΥΑΜΒ

Για να απαιτήσουμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να υπάρξει σωστή λειτουργία του Βιολογικού και προστασία του Παγασητικού.

Για να απαιτήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών αναγκών με κρατική χρηματοδότηση και θεσμοθέτηση του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου της επιχείρησης.

Για να απαιτήσουμε παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό.

Όλοι και όλες, τη Δευτέρα 20/2, στις 13:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου!

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα