“π” – Χώρος κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού στα Πατήσια

Ακολουθεί αναδημοσίευση από την σελίδα του “π” στο facebook. Εμείς θα ευχηθούμε καλή αρχή…!

 

π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης πολιτισμού

Ένα νέο στέκι στα Πατήσια..

Ο χώρος βρέθηκε, κλείστηκε και είναι πανέμορφος. Η πρώτη μαγιά ανθρώπων είναι έτοιμη από καιρό..

Ξεκινάμε λοιπόν…

Στην οδό Καμπούρογλου 44 και Σαμαρά πολύ κοντά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στα Κάτω Πατήσια.

Μια πανέμορφη διώροφη μονοκατοικία 240 τετραγωνικών που θα στεγάσει ιδέες, πρωτοβουλίες και ανάγκες της περιοχής μας. Ένας παλιός παιδικός σταθμός θα είναι η έδρα μας.

Μετά από 5 μήνες αναζήτησης, βρήκαμε κάτι που πραγματικά άρεσε σε όσους το έχουν δει με την πρώτη ματιά..

π – χώρος κινημάτων αλληλεγγύης πολιτισμού το όνομά μας. Διαλέξαμε το Π σαν όνομα καθώς πέρα από τον μαθηματικό του συμβολισμό 3.14…, τον εύχρηστο χαρακτήρα του είναι και το αρχικό γράμμα από τα Πατήσια.

Όπως γράφαμε στο πρώτο δημόσιο κείμενο ταυτότητας για το χώρο μας θέλουμε:

«…Έναν χώρο ανοικτό, φιλόξενο που να στεγάσει διεκδικήσεις του κινήματος σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο, δομές αλληλεγγύης και μια πολιτιστική ανάσα που τόσο ανάγκη έχουμε σε αυτούς τους καιρούς.

Έναν χώρο που θα χωρέσει:

Όσους και όσες αντιστέκονται σε μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, ρατσιστικές-φασιστικές-σεξιστικές αντιλήψεις, λογικές καταστολής και περιορισμού των δικαιωμάτων καθώς και σε ότι υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την γειτονιά που ζούμε.

Όσους και όσες θέλουν να οργανώσουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε πρόσφυγες, άνεργους, φτωχούς, να δημιουργήσουν οποιαδήποτε δομή δωρεάν παροχής μαθημάτων, νομικής υποστήριξης, να βρουν ένα χώρο για τις συναντήσεις τους.

Με πραγματικά αμεσοδημοκρατική λειτουργία και αυτοδιαχείριση, με ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων, με ανοικτές διαχειριστικές ομάδες και τακτικές συνελεύσεις όπου θα αποφασίζουμε όλοι μαζί για ότι αφορά τον χώρο.

Όσοι και όσες πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ενταγμένοι-ες σε πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της περιοχής ή ανένταχτοι-ες μας ενώνει ο στόχος για να δημιουργήσουμε στην περιοχή έναν χώρο που να λειτουργεί όπως η κοινωνία που οραματιζόμαστε…».

Οι δύο πρώτες πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις που κάναμε στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ και στο στέκι μεταναστών ήταν οι ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για να συγκεντρώσουμε μια σημαντική οικονομική ενίσχυση ώστε να μπορέσουμε να νοικιάσουμε το χώρο.

Τώρα όμως χρειάζεται να τον ανακαινίσουμε, να τον διαμορφώσουμε και να τον εξοπλίσουμε.

Αυτό απαιτεί χέρια, υλικά, καθώς και οικονομικά μέσα.

Γι αυτό χρειαζόμαστε τη συμβολή σας. Προφανώς όσο περισσότεροι-ες είμαστε τόσο το αποτέλεσμα θα πλησιάζει σε ότι ονειρευόμαστε.

Όσοι-ες ξέρετε να βάφετε, είστε τεχνίτες ή απλά έχετε χρόνο…

Όσοι-ες έχετε καρέκλες, τραπέζια, έπιπλα, ψυγεία, εργαλεία που δεν τα χρειάζεστε…

Όσοι-ες έχετε ιδέες και θέλετε να συμμετέχετε στο εγχείρημα είστε ευσπρόδεκτοι και απαραίτητοι στο εγχείρημα.

Προφανώς δεν κατέχουμε το αλάθητο. Θέλουμε τις συμβουλές και την συνεργασία κοινωνικών και κινηματικών πρωτοβουλιών που ήδη δρουν πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

Θέλουμε την νεολαία να αγκαλιάσει τον χώρο και να του δώσει την φαντασία και τον ενθουσιασμό που αποτελεί οξυγόνο για κάθε νέα κίνηση.

Θέλουμε τον καθένα και την καθεμία από εσάς που αναρωτιέστε για το τι μπορείτε να κάνετε άμεσα για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Και να το διεκδικήσουμε όλοι μαζί, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο να ενσαρκωθούν οι ιδέες σε πράξεις με ορατά θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας.

Σύντομα θα έχουμε τις αναγκαίες σελίδες στο διαδίκτυο. Προς το παρόν μπορείτε να μας βρίσκετε στην σελίδα μας στο facebook ή στα παρακάτω τηλ:
6942945765 (Γιώργος)/ 6948522221 (Πάολο)/ 6944740965 (Λουίζα)/ 6976436302 (Τάκης)

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής