Ούτε στη Ρωσία Ούτε Πουθενά – Καμία Φοβισμένη Ποτέ και Πουθενά

Της Βάλιας Μιχάλη
Αντισεξιστική Αντιομοφοβική Ομάδα Ρεθύμνου Φύλο και Φτερό

Τον περασμένο Ιούνη η κυβέρνηση Πούτιν ψήφισε νόμο κατά της "προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας". Ο ομοφοβικός νόμος σύμφωνα με τους υπερασπιστές του έχει σκοπό να διαφυλάξει τους πολίτες από το "κακό αυτό" που φέρει κάποιος-α όταν είναι λεσβία, γκέι, τρανς, η αμφί. Ουσιαστικά αυτό που κάνει η ρωσική κυβέρνηση είναι να εντάσσει τη ΛΟΑΤΚ κοινότητα στην κατηγορία των ανωμαλιών και της αρρώστιας. Οι Ρώσοι κυβερνήτες επιθυμούν να χτυπήσουν κάθε διαφοροποίηση που εκδηλώνεται στη ρωσική κοινωνία και παράλληλα να καταπιέσουν τον λαό φυτεύοντας το μίσος για τις ομοφυλοφιλικές επιλογές καθώς και την επιλογή κάποιου-ας να αλλάξει φύλο, ενώ σιωπή και φόβο θέλουν να επιβάλλουν στην διαφορετικότητα.

Έπειτα από την ψήφιση του ομοφοβικού νόμου η αστυνομία εξαπόλυσε ανθρωποκυνηγητό. Άρχισε αυτόματα η δίωξη ομοφυλόφιλων, λεσβιών, τρανς και αμφισεξουαλικών που εκφράζουν τις ερωτικές τους προτιμήσεις δημόσια και περήφανα. Η αστυνομία στην Ρωσία  χρησιμοποιεί σκληρή βία σε ακτιβιστές που αμέσως  μετά την ψήφιση του νόμου όχι μόνο δεν σώπασαν, αλλά πολλαπλασίασαν τις δράσεις τους. Όμως είναι σημαντικό το ότι οι ομοφυλόφιλοι της Ρωσίας δεν έχουν απέναντί τους μόνο το κράτος και την αστυνομία , αλλά και τους φασίστες. Οι φασίστες πλέον νομιμοποιούνται να κυνηγούν να βασανίζουν και να σκοτώνουν ομοφυλόφιλους. Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πάρα πολλά περιστατικά ακραίας ομοφοβίας. Η ελευθερία της σεξουαλικότητας καταδικάζεται και διώκεται  ενώ ο φασισμός νομιμοποιείται!

Η καταστολή του κράτους και του παρακράτους δεν έχει βέβαια μείνει αναπάντητη! Οι Ρωσίδες και οι Ρώσοι αγωνιστές δεν φοβούνται και δεν σωπαίνουν. Κάνουν συνεχώς δράσεις κερδίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Βέβαια, το πρόβλημα της καταπίεσης των Λ.Ο.Α.Τ.Κ. ατόμων δεν περιορίζεται μόνο εντός των ρωσικών συνόρων αλλά είναι παγκόσμιο. Η ομοφοβία και η τρανσφοφοβία  είναι βαθειά  ριζωμένες στις συνειδήσεις. Υπάρχουν χώρες παγκοσμίως που τα Λ.Ο.Α.Τ. άτομα καταδικάζονται σε θάνατο(!). Σε άλλες τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ σε εκείνες που δεν υπάρχει ψηφισμένος νόμος απαγόρευσης, η ελεύθερη έκφραση των σεξουαλικών προτιμήσεων και επιλογών είναι απανομιμοποιημένη από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Τα περισσότερα Λ.Ο.Α.Τ. άτομα στις χώρες αυτές, όπως και στην Ελλάδα άλλωστε, κρύβονται, φοβούνται, ντρέπονται, πολλές φορές ζούνε ζωές άλλων (αυτών των άλλων που θα ‘έπρεπε’ να είναι για να είναι αποδεκτοί).

Η αποτελεσματικότερη απάντηση στην καταπίεση είναι ο μαζικός αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων αλλά και την ανατροπή των συνειδήσεων με πρόταγμα την αλληλεγγύη  και σε συνδυασμό με τον  αντιφασιστικό αγώνα! Έτσι θα μπορέσουμε να συντρίψουμε τους καταπιεστές μας ενωμένοι  έχοντας συνείδηση της αδικίας που βιώνουμε.

 _________________________________________________

Με φιλιά, συνθήματα και πανό στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, το Ρέθυμνο, τη Λάρισα και την Κατερίνη, το ελληνικό κίνημα των ΛΟΑΤ διαμαρτυρήθηκε δυναμικά την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, για την καταστολή των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ στη Ρωσία. Την Παρασκευή έγινε η πρώτη συντονισμένη πανελλαδική δράση για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Ρωσία.

Η αντισεξιστική-αντιομοφοβική ομάδα ‘Φύλο και Φτερό’  στο Ρέθυμνο, σε συνδιοργάνωση με την πρωτοβουλία για δημιουργία αντισεξιστικής-αντιομοφοβικής ομάδας Ηρακλείου καλέσαμε σε πορεία διαμαρτυρίας από το δημαρχείο της πόλης προς το Ρωσικό προξενείο. Η πορεία είχε αρκετά μαζικό χαρακτήρα και έντονο παλμό. Επίσης βρέθηκαν μαζί μας αλληλέγγυοι, οργανώσεις, κόμματα, κινήσεις καθώς και μεμονωμένα άτομα από τον ευρύτερο κινηματικό και αγωνιστικό χώρο. Κατά την διάρκεια ακούστηκαν αντιομοφοβίακα, αντισεξιστικά, αντιφασιστικά και ταξικά συνθήματα όπως  ‘η αλληλεγγύη όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των ομοφοβικών’, ‘κίνδυνος δεν είναι οι οροθετικές είναι οι μισογύνηδες και οι σεξιστές’,  ‘είμαστε όλοι γκέι, φτωχοί, πακιστανοί, εχθρός μας το κεφάλαιο και οι νεοναζί’, ‘φασίστες κουφάλες έρχονται πουστάρες’, κ.α. Είναι πολύ θετικό το ότι η πρώτη  δράση της ΛΟΑΤ κοινότητας στην Κρήτη ήταν μαζική και δυναμική!

__________________________________________________

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής