Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Πατησίων

Ρεπορτάζ από σ. του Ξεκινήματος στα Πατήσια

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία έγινε χθες το βράδυ στα Πατήσια ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει ουσιαστικά και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων μετά από το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ στην οδό Καυταντζόγλου.

300-400 άτομα διαδήλωσαν στους δρόμους της περιοχής για 2 ώρες δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να μείνει μια περιοχή με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο μόνο με το νοσοκομείο Παμμακάριστος στον Α. Λουκά που και αυτό πάει για κλείσιμο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων:

«Από την Παρασκευή 15 Μάρτη, με πρόσχημα την επίσχεση εργασίας των γιατρών, η διοίκηση άφησε το Νοσοκομείο χωρίς παθολόγους και έκλεισε το Καρδιολογικό Τμήμα, ενώ από τις 19 Μάρτη σταμάτησε να λειτουργεί και το Παθολογικό Τμήμα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

– Την άμεση και με κατεπείγουσες διαδικασίες στελέχωση του Νοσοκομείου με γιατρούς, ώστε τελικά να λειτουργήσει ξανά με όλα του τα κρεβάτια και με Γενικές Εφημερίες.

– Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας.

– Την αύξηση της χρηματοδότησης του ΓΝΑ «Πατησίων» με ξεχωριστά κονδύλια».

Ένα σημαντικό στοιχείο της κινητοποίησης είναι η σταθερή συμμετοχή σε αυτή όλων των δυνάμεων της αριστεράς και των κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής δηλαδή των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  ΚΚΕ, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Κίνημα "Δεν Πληρώνω" κ.α.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής