ΟΧΙ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χαλυβουργική

Απόσπασμα προκήρυξης του «Ξ» στην Δυτ. Αθήνα για το ζήτημα του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χαλυβουργική. Το Ξεκίνημα μαζεύει υπογραφές για το ζήτημα αυτό.

Η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ μέσα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ στον Ασπρόπυργο, όπως αποφασίστηκε στις αρχές Ιουνίου, είναι ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος της ποιότητας ζωής – αλλά και εναντίον της ίδιας της ζωής – των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Η σύμβαση ΔΕΗ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ προβλέπει την κατασκευή εργοστασίου που με καύσιμο το φυσικό αέριο, θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα ισχύος 880MW, το οποίο μάλιστα θα εξάγεται στην Ιταλία! Δηλαδή αμύθητα κέρδη για τον Αγγελόπουλο από τη μία, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας από την άλλη.

Όχι άλλη υποβάθμιση

Οι συνέπειες για τους κατοίκους του Θριασίου θα είναι τεράστιες. Ήδη αναπτύσσονται πρωτοβουλίες κατοίκων και επιτροπές αγώνα ενάντια στην τεράστια ρύπανση του αέρα, των υδατικών αποθεμάτων και της θάλασσας όχι μόνο από το νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας αλλά και από την καταστροφική επέκταση της Πετρόλα και τις δραστηριότητες των υπόλοιπων βιομηχανιών που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «κόλαση».

Ήδη η ποιότητα ζωής μας είναι στο κατώτερο επίπεδο όλου του λεκανοπεδίου. Στα δυτικά προάστια 1 στους 2 κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, η αναλογία πράσινου ανά κάτοικο είναι στο 1/3 σε σχέση με το μ.ο. των κατοίκων της πρωτεύουσας. Είναι καιρός να πούμε «φτάνει πια».

Αντίσταση ο μόνος δρόμος

Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση και η οργανωμένη και συντονισμένη δράση απέναντι στην δημιουργία του εργοστασίου-δολοφόνου της ΔΕΗ στη Χαλυβουργική στην Ελευσίνα και γενικά την καταστροφική για το περιβάλλον και την υγεία μας πολιτική τους. Μόνο αν υπάρξει ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας θα μπει φρένο στα σχέδιά τους. Γι’ αυτό χρειάζεται:

Να δηλώσουμε την υποστήριξη και συμπαράστασή μας στις διάφορες πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα που υπάρχουν στην περιοχή του Θριασίου.

Να πάρουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες στις δικές μας γειτονιές.

Να ζητήσουμε από το συνδικαλιστικό κίνημα στην περιοχή μας, τους εργαζόμενους στο δήμο, την τοπική ΕΛΜΕ, εργαζόμενους στην Υγεία κλπ, να μπουν μπροστά για την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών.

Όλοι μαζί, να ενημερωθούμε για το τι γίνεται και τι μας επιφυλάσσουν, να εναντιωθούμε έμπρακτα στον Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής και στον κάθε κεφαλαιοκράτη που απειλεί τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Έλα και εσύ μαζί μας σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα