Όχι στις διώξεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Η κυβέρνηση, μέσω της Ασφάλειας, έχει προχωρήσει σε έρευνα όσον αφορά την διακοπή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Έχει «ταυτοποιήσει» και διώκει 17 διαδηλωτές, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα, ότι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όπως αυτή που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 28 Οκτώβρη δεν θα γίνονται ανεκτές.

Σαν αποτέλεσμα έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπεράσπισης των διωκόμενων, που πήραν μέρος σε μια εκδήλωση λαϊκής αγανάκτησης στα πλαίσια της παρέλασης. Η εκστρατεία αυτή, που αναπτύσσεται στη Θεσσαλονίκη, έχει το χαρακτήρα της υπογραφής από εκατοντάδες και χιλιάδες αγωνιστές μιας δημόσιας δήλωσης με την οποία δηλώνουν παρόντες στη διαμαρτυρία, προκαλώντας έτσι το κράτος και τους μηχανισμούς του.
 
Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο δημόσιας δήλωσης, με βάση το οποίο μαζεύονται υπογραφές από αυτούς που παρευρέθηκαν στο γεγονός, για να φανεί η μαζικότητα της διαμαρτυρίας.

 

Δημόσια δήλωση

Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη

Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Ηρωικού ΟΧΙ του λαού μας, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Για να εναντιωθούμε στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.

Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας στοχοποιώντας 17 διαδηλωτές,   παραμονή του Πολυτεχνείου, έδειξε  το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί  και να διαδηλώνει!

Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.

Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,196ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα