Όχι στην ρατσιστική διάταξη για τους μικροπωλητές μετανάστες!

Προκύρηξη της Πρωτοβουλίας Μεταναστών Μικροπωλητων

________

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Δευτέρα 5 Ιούνη, 12.00 π.μ. ολοήμερη διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος
Τρίτη 6 Ιούνη, 10.30 π.μ., συγκέντρωση Γερανίου και Πειραιώς και πορεία στο Υπουργείο Εμπορίου

Εργαζόμενοι-ες, νέοι-ες, συνάδελφοι-ες, φίλοι-ες

Εμείς οι νόμιμοι μετανάστες μικροπωλητές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ρατσιστική πολιτική του υπουργείου Εμπορίου. Με πρόσφατο νόμο του (Κ1-186/18-1-06), μας πετάει στο δρόμο και μας αρνείται την ισότητα δικαιωμάτων με τους έλληνες συμπολίτες μας, γιατί έχουμε διαφορετική καταγωγή και χρώμα.

Ο νόμος τους λέει:

«Δικαίωμα απόκτησης άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών έχουν τα φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, οι οποίοι έχουν υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ και τον Πόντο, ηλικίας από 20 έως 65 ετών, οι οποίοι κατείχαν κατά την 30-6-05 άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από δήμους ή κοινότητες στις παρυφές των λαϊκών αγορών».

Με αυτή την απόφαση, όλοι εμείς οι μετανάστες μικροπωλητές, βγαίνουμε στην παρανομία με το ζόρι.

Κι ας έχουμε άδειες παραμονής. Κι ας εκπληρώνουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μας. Κι ας ήμασταν κάτοχοι αδειών πώλησης από δήμους ή κοινότητες, μέχρι πρόσφατα.

Με αυτό το νόμο χτυπάνε το δικαίωμα μας στην εργασία αλλά και στην επιβίωση εμάς και των οικογενειών μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στην ασυδοσία των μεγάλων πολυεθνικών του εμπορίου. Επιλέγει ως στόχους της όλους εμάς τους «μικρούς», όπως αντίστοιχα κάνει με τους Έλληνες εργαζόμενους.

Αυτός ο ρατσιστικός νόμος είναι προσβολή και για κάθε έλληνα εργαζόμενο που μέσα στην οικογένεια του έχει κι ένα συγγενή που έφυγε εκτός της χώρας σαν μετανάστης στο παρελθόν.

Καλούμε τους υπόλοιπους μετανάστες εργαζόμενους, τους έλληνες εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, να στηρίξουν τον αγώνα μας. Ο αγώνας μας δεν είναι για να σας στερήσουμε δικαιώματα, αλλά για να απολαμβάνουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα.

ΠΑΛΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
ΟΤΑΝ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Επικοινωνήστε μαζί μας: Prendi Angjelin 6948594505, Happiness Godwin 6932799828, Elvis Ekhaguosa 6947290242, Ibrahim Magdi 6972052974, Ibrahim Ghazl 6973939344

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα