Όχι στην κατοχή του Ιράκ – Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Αθήνα

Στις 20 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα δράσης, πραγματοποιήθηκαν πορείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, αντιπαγκοσμιοποιητικούς φορείς σε όλον τον κόσμο. Μαζί τους κι εμείς εδώ μαζί με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και διάφορες πολιτικές κινήσεις. 10,000 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας με κύρια αιτήματα την απομάκρυνση των αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές του Ιράκ, του Αφγανιστάν και του Κοσσόβου και την καταδίκη της πολιτικής Σαρόν στην Παλαιστίνη.

Ιδιαίτερα ένθερμο ήταν το κλίμα στο μπλοκ του Ξεκινήματος. Κατευθυνόμενοι στην αμερικανική πρεσβεία φωνάξαμε συνθήματα ενάντια στο μιλιταρισμό, στην κατοχή του Ιράκ, στα εξοπλιστικά προγράμματα των ΗΠΑ, συνθήματα για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις κατεχόμενες περιοχές του Κοσσόβου και του Αφγανιστάν, για το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων, για αλληλεγγύη στην Iντιφάντα και για λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Θεσσαλονίκη

3500 περίπου άτομα συμμετείχαν στο αντιπολεμικό- αντικατοχικό συλλαλητήριο της 20ης Μάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η ενωτική συγκέντρωση και η κοινή πορεία (παρά τους διάφορους τακτικισμούς της ΕΔΥΕΘ) βοήθησαν ώστε να μαζικοποιηθεί αρκετά η διαδήλωση ( η μεγαλύτερη διαδήλωση φέτος μετά την πορεία του Πολυτεχνείου), παρά την παντελή απουσία των συνδικάτων της πόλης. (ΕΚΘ-ΕΔΟΘ).

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ συμμετείχε με δικό του μπλοκ. Τα ευρηματικά συνθήματα και τραγούδια ενάντια στον πόλεμο αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, το πολύ καλό και μαχητικό κλίμα καθώς και η μικρή αλλά πολύ δυναμική ομάδα μαθητριών έδωσαν στο μπλοκ μας τη ζωντάνια που έχουμε καθιερώσει στην πόλη μας μετά τις διαδηλώσεις του περασμένου Ιούνη. Καλή παρουσία είχε συνολικά το Φόρουμ της Θεσσαλονίκης, με 1000-1500 άτομα και πολλά πανό.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα