Όχι στη βία των φασιστών! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μετρό του Ν Κόσμου, Δευτέρα 20/12, 6.00 μμ

Προκήρυξη της Νεολαίας ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE, στην περιοχή του Νέου Κόσμου

Η δράση των φασιστικών οργανώσεων στην περιοχή μας είναι κάτι που πραγματικά πρέπει πια να απασχολήσει τον καθένα από μας.

Την ημέρα του Πολυτεχνείου, κυνηγώντας ένα Σύριο φοιτητή μπήκαν στο κατάστημα στο οποίο επιχείρησε να αναζητήσει κρυψώνα, και σαπίσανε στο ξύλο αυτόν και τον ιδιοκτήτη. Λίγες μέρες μετά κτυπήσανε με σιδερογροθιές Κούρδο πρόσφυγα και Έλληνα δημοκράτη που επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί για τη βαρβαρότητά τους. Στη διάρκεια των προηγούμενων βδομάδων σκίζανε συστηματικά κάθε αφίσα που ενημέρωνε για εκδήλωση αντιρατσιστικού περιεχομένου που διοργάνωνε η Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE, στο μεζεδοπωλείο – πολιτιστικό στέκι «τρίκυκλο». Και τα χαράματα της Δευτέρας 13 Δεκ. μέρας διεξαγωγής της εκδήλωσης αυτής, το Τρίκυκλο, πήρε φωτιά. Το πόρισμα της πυροσβεστικής ήταν σαφέστατο: εμπρησμός.

Αλήθεια που οδηγούν την κοινωνία μας οι ακροδεξιές – νεοφασιστικές οργανώσεις;

Οι φασίστες χρησιμοποιούν το θέμα της παρουσίας μεταναστών για να ενισχύσουν την επιρροή και τις δυνάμεις τους.

Η μαζική μετανάστευση δεκάδων εκατομμυρίων από τις πιο φτωχές χώρες προς τις πλούσιες είναι πραγματικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα. Είναι άμεσο αποτέλεσμα των πολέμων και της πείνας που μαστίζουν τον πλανήτη. Είναι δυνατό όμως το πρόβλημα αυτό να λυθεί με τις μεθόδους των φασιστών;

Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που το δημιουργούν. Την πείνα και τους πολέμους κατά κανόνα τους δημιουργούν οι ίδιες οι πλούσιες χώρες για να ξεζουμίζουν τις φτωχές και για να ενισχύουν τις σφαίρες επιρροής τους. Το καθήκον μας, κατ’ επέκταση, αυτό για το οποίο θα πρέπει κάθε προοδευτικός και λογικός άνθρωπος να παλέψει είναι να μπορέσουν οι φτωχές χώρες να αναπτυχθούν οικονομικά, να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έτσι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης. Αν δεν λυθούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα δεν υπάρχει κανένας τρόπος και καμιά πιθανότητα να εμποδιστούν τα εκατομμύρια των απελπισμένων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις «ανεπτυγμένες χώρες».

Οι μέθοδοι των φασιστών, της βίας ενάντια σε κάθε άνθρωπο με άλλο χρώμα και εθνική καταγωγή όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσουν το φαινόμενο αλλά θα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αντι-βία και στις συμμορίες σε κάθε γειτονιά οι οποίες θα σφάζονται χωρίς αιτία.

Η Ελλάδα έχει ζήσει το φασισμό στο πετσί της. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη βία το φανατισμό και τη μανία που τους διακατέχει να γίνουν κυρίαρχα, δεν πρέπει να αφήσουμε να δυναμώσουν. Μας οδηγούν σε μια κοινωνία στην οποία οι διαφορετικές απόψεις λύνονται με το μαχαίρι και τις σιδερογροθιές.

Στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Απλά ξεκινούν απ’ αυτούς για να κτυπήσουν στο τέλος-τέλος κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα, κάθε ελευθερία μας, κάθε αντίθετη σκέψη, κάθε τι το διαφορετικό. Έτσι ξεκίνησαν ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ – τότε ήταν οι Εβραίοι, σήμερα είναι οι Αλβανοί.

Πρέπει να τους εμποδίσουμε. Γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε 2, 3 ή 5 παρανοϊκοί να τρομοκρατούν ολόκληρες κοινότητες. Nα βάζουν φωτιά και να καίνε κάθε τι ζωντανό, διαφορετικό και αντίθετο με τις δικές τους αντιλήψεις, του σκοταδισμού και του μεσαίωνα.

Παλέψτε οργανωμένα τώρα!
Ελάτε σε επικοινωνία
email: [email protected]   
τηλ. 2293018, 6937369229

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 6.00 μμ στο μετρό του Ν. Κόσμου!

Τη συγκέντρωση καλούν η Νεολαία ενάντια στο ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE, το Eλληνικό Kοινωνικό Φόρουμ και τοπικοί φορείς.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,200ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα