Όχι στα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης

Τα μέτρα

Μαζικές συλλήψεις των χωρίς χαρτιά.

Αύξηση της κράτησης στους 12 μήνες (ήταν 3).

Ίδρυση νέων χώρων κράτησης, στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Πρόσληψη 2.000 νέων συνοριοφυλάκων.

Μαζικές απελάσεις με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Πίεση προς την Ε.Ε. για ενίσχυση της FRONTEX (Ευρωπαϊκή Δύναμη Φύλαξης Συνόρων) και δραστική αύξηση των κονδυλίων για τα νέα στρατόπεδα, τις μαζικές απελάσεις και για ανταλλάγματα σε τρίτες χώρες για να αποδέχονται τους απελαθέντες.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως μέρος της εκστρατείας της να «σώσει» την ελληνική κοινωνία από τον μεγάλο εχθρό … Το ΛΑΟΣ επικροτεί γιατί υιοθετείται η ατζέντα του. Το ΠΑΣΟΚ σιγοντάρει. Τα ΜΜΕ πολλαπλασιάζουν την ρατσιστική προπαγάνδα. Και η Ε.Ε. δια στόματος Μπαρό (επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας) δηλώνει πως συμμερίζεται το άγχος της κυβέρνησης γιατί «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ελληνικής Δημοκρατίας εξαιτίας των εντελώς ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών κυμάτων»!! (Καθημερινή, 3/7/2009).

Υπάρχει και εξωφρενικότερο

Αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου (Ν.3386/2005), έτσι ώστε υποψήφιοι για απέλαση να είναι και όσοι νόμιμοι μετανάστες έχουν ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών! Δηλ. ακόμα και για ασήμαντα πλημμελήματα κάποιος θα αντιμετωπίζει απέλαση!

Κι αυτό το μέτρο θα αφορά ανθρώπους που είναι εδώ χρόνια, αφομοιωμένοι, με τις οικογένειες τους!

Το πέρασαν κι αυτό νύχτα! Κι ας καταγγέλθηκε από τους πάντες!

Δύο δρόμοι για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, την κοινωνία

Την προσφυγιά και την μετανάστευση δεν την διάλεξαν αυτοί οι άνθρωποι, τους την επέβαλε η βαρβαρότητα του καπιταλισμού στις εστίες τους. Δηλ. πλήρωσαν ήδη ακριβά την κρίση του συστήματος.

Αυτή την ίδια κρίση πληρώνουμε κι εμείς στη δική μας εστία. Μέρος της είναι και η αυξημένη ανασφάλεια μεγάλων κομματιών των ελλήνων εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Η κυβέρνηση μας λέει ότι έχει το φάρμακο: απαλλαγή από τους «εισβολείς» … Αναρωτηθείτε όμως, ακόμα κι αν μείνουμε … μόνοι μας, αυτό θα σταματήσει τις χιλιάδες απολύσεις, τους νέους φόρους, το ξεπούλημα των πάντων στο κεφάλαιο; Την βαρβαρότητα δεν μας την έκαναν κάποιοι εισαγωγή. Ήταν ήδη εδώ και παραμένει…

Αυτή είναι η πραγματικότητα! Και απέναντι της υπάρχουν δύο δρόμοι.

Αυτός της αποδοχής της πολιτικής της κυβέρνησης και της ανοχής των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής απειλής!

Ή αυτός της ανατροπής των σχεδίων τους! Που σημαίνει ενότητα και κοινό αγώνα με τα θύματα της οικονομικής κρίσης, των πολέμων, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Οι έλληνες εργαζόμενοι κάποτε βρέθηκαν στη θέση τους!

Μόνο που γι’ αυτόν τον δεύτερο δρόμο απαιτούνται και άλλοι παράγοντες. Από την ηγεσία των συνδικάτων, λίγα περιμέναμε και ελάχιστα είδαμε. Κι από την πλευρά της αριστεράς (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μέχρι στιγμής έχουμε δεί λίγα. Καταγγελίες ή εξαγγελίες προτάσεων που δεν παλεύονται στην βάση της κοινωνίας, είναι κενό γράμμα. Ακόμα χειρότερα οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις από την μια και συμμετοχή στο διάλογο Μαρκογιαννάκη από την άλλη, στέλνουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Αντιρατσιστική πορεία καλέστηκε σαν πρώτη αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης την Πέμπτη 9 Ιούλη, από: * ΟΛΜΕ* YRE* Πακιστανική κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * ΚASAPI-Φιλιππίνες * Κοινότητα Μπαγκλαντές * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή Κοινότητα * Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων * Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.

Συνεχίζουμε … !!

Παλεύουμε:

Διαγραφή των χρεών του τρίτου κόσμου. Έξω οι πολυεθνικές που απομυζούν τον πλούτο τους. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί. Λεφτά για την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, όχι για εξοπλισμούς και πολέμους.

Τα κονδύλια για την FRONTEX, την καταστολή και τις νέες φυλακές, να δοθούν για κοινωνικές δαπάνες και για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών. Οι ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ κλπ, να προσφέρουν την απαιτούμενη οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία στον «τρίτο» κόσμο για να αναπτυχθεί. Τέρμα στις πολιτικές υπερεκμετάλλευσης και εξόντωσης των φτωχών χωρών.

Να σταματήσουν τώρα οι σκούπες και οι απελάσεις. Να μην περάσει η αυξημένη κράτηση και η ποινικοποίηση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Ξενώνες υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με όλες τις προβλέψεις για τις στοιχειώδες ανάγκες αυτών των ανθρώπων (υγεία, γλώσσα, νομική αρωγή κ.λ.π.). Με ειδικούς χώρους, για ανήλικους και υπέργηρους, γυναίκες και θύματα βασανιστηρίων. Οι τοπικές κοινωνίες, τα συνδικάτα γιατρών, καθηγητών, δικηγόρων, να απαιτήσουν ελευθερία εισόδου και ελέγχου των συνθηκών σ’ αυτούς τους χώρους.

Χαρτιά στους μετανάστες που δεν έχουν. Τέρμα στο έγκλημα του λιγότερο από 1% παροχής ασύλου στην Ελλάδα. Να φύγει από τα χέρια της αστυνομίας η διαδικασία του ασύλου.

Να χτυπηθούν τα κυκλώματα του εγκλήματος και όχι τα θύματα του. Να χτυπηθεί το κύκλωμα της πορνείας με παροχή ανθρωπιστικής άδειας παραμονής στα θύματα του. Να χτυπηθούν τα κυκλώματα στέγης που στοιβάζουν ανθρώπους μαζί με ποντίκια με απαλλοτρίωση των ακινήτων τους. Χτύπημα του κυκλώματος των ναρκωτικών.

Ισότητα δικαιωμάτων στους μετανάστες. Υπηκοότητα στα παιδιά τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ.

Μαζικές κοινωνικές δαπάνες για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας και οι γειτονιές μας ανθρώπινες για όλους. Εξασφάλιση πόρων από την φορολογία στο κεφάλαιο.

Καμιά ανοχή στην φασιστική βία. Καμιά ανοχή στην κοινή δράση αστυνομίας και φασιστών. Πάλη για την κοινωνική απομόνωση των επικίνδυνων ιδεών τους. Ασπίδα αλληλεγγύης στα θύματα τους.

..Κοινός αγώνας εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η αριστερά, τα συνδικάτα, οι νεολαιίστικες οργανώσεις, το αντιρατσιστικό κίνημα, οι τοπικές κινήσεις, να πάρουμε από κοινού ενωτικές πρωτοβουλίες, να ενημερώσουμε την κοινωνία, να αναλάβουμε δράση.

_______________

Όταν τα ψέματα καταργούν την πραγματικότητα

Πόσοι είναι;

2 εκατομμύρια χωρίς χαρτιά λέει το ΛΑΟΣ ότι υπάρχουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ 172.250 και 209.402 το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με άλλα λόγια το ΛΑΟΣ, λέει ψέματα, δεκαπλασιάζει τον πραγματικό αριθμό για να προκαλέσει πανικό.

Τι είναι;

«Είναι εισβολείς» λένε.

Τότε πως εξηγείται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και απελαθέντες (146.337) το 2008, 59.946, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, είναι από Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Μυανμάρ, δηλ. πρόσφυγες πολέμων, άνθρωποι που σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους πρέπει να τύχουν προστασίας;

«Μα είναι εγκληματίες, μα υποβαθμίζουν τις περιοχές μας» το επόμενο επιχείρημα.

Κι όμως και ο τελευταίος λογικός άνθρωπος καθώς και όλες οι επιστημονικές έρευνες δηλώνουν το αυτονόητο: η αύξηση της εγκληματικότητας είναι συνάρτηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Κι αυτή χτυπάει ανθρώπους, ανεξάρτητα από το DNA, το χρώμα και την καταγωγή τους.

Ποιες οι αιτίες;

«Η λαθρομετανάστευση είναι επικίνδυνη» λένε κυβέρνηση – ΛΑΟΣ – ΜΜΕ.

Στην πραγματικότητα ο κόσμος μας είναι επικίνδυνος! Τα 42 εκατομμύρια έφτασε στα τέλη του 2008 ο αριθμός των προσφύγων λόγω πολέμων παγκοσμίως, κατά την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ! (Σ’ αυτόν τον αριθμό δεν υπάρχουν τα θύματα του πολέμου στην Σρι-Λάνκα και στο Πακιστάν -2009). Οι πεινασμένοι του πλανήτη είναι σήμερα 1 δις άνθρωποι κατά τον ΟΗΕ! Και το μέλλον προμηνύεται ακόμα χειρότερο: Σε πέντε μόνο χρόνια 50 επιπλέον εκατομμύρια πρόσφυγες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν νέα πατρίδα εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών (περιβαλλοντικοί πρόσφυγες) σύμφωνα με τον ΟΗΕ! Αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 700 εκ. μέχρι το 2050! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες για να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο!

Πόσοι χωράνε;

«Δεν χωράμε άλλους, να κλείσουν τα σύνορα», μας λέει η παραπάνω χορωδία!

Πως όμως θα σταματήσουν ανθρώπους που δραπετεύουν από τον βέβαιο θάνατο; Πως θα κλείσουν τα σύνορα; Οι ΗΠΑ, η παγκόσμια υπερδύναμη δεν το κατάφερε και σήμερα ζουν στο έδαφος της 12 εκ. χωρίς χαρτιά! Η Ελλάδα πώς θα το πετύχει; Μήπως βυθίζοντας κάθε ψαρόβαρκα που μεταφέρει πρόσφυγες και πυροβολώντας ότι κινείται στα σύνορα; Και πάλι, οι απελπισμένοι πρόσφυγες θα προσπαθούσαν να περάσουν – και θα περνούσαν.

Τη δεκαετία του ’90 οι ελληνικές αρχές έκαναν συνολικά 2,2 εκ. απελάσεις, για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχε τρόπος να σταματήσουν το κύμα των προσφύγων και μεταναστών και ότι τελικά «χωράνε» τουλάχιστον 600.000 μετανάστες (αυτοί που σήμερα είναι νόμιμοι)! Κι όχι απλά «χώρεσαν», αλλά έδωσαν ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία, έχτισαν τα έργα της Ολυμπιάδας κ.λ.π.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα