Όταν οι έρευνες αποκαλύπτουν τα ρατσιστικά ψεύδη

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ οι Έλληνες είναι ξενοφοβικοί, δύσπιστοι και ανασφαλείς ακόμα και με τους άλλους Έλληνες, ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν πως για την εγκληματικότητα ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι μετανάστες, οι οποίοι και πρέπει να φεύγουν από τη χώρα εάν διαπράξουν οποιαδήποτε-ανεξαρτήτου βαρύτητας-ποινική πράξη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6/11/2003).

Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με έρευνα της VPRC (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8/11/2003) για την εγκληματικότητα στην Ευρώπη, τα σκήπτρα τόσο σε εγκλήματα οικονομικής φύσης όσο και σε εγκλήματα που προκαλούν ανασφάλεια (κλοπές, βιασμοί, δολοφονίες) κατέχουν χώρες της δυτικής Ευρώπης: Αγγλία, Δανία και αντίστοιχα Ισπανία, Φινλανδία. Ενώ η Ελλάδα παρόλο που έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα κύματα μεταναστών τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην τελευταία θέση!

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά! Λιγότερο από 10% των εγκλημάτων στην Ελλάδα διαπράττονται από αλλοδαπούς. Και αν θέλουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί, τότε θα βρούμε τους Αλβανούς-τους πιο πολύ κατηγορημένους μετανάστες-τελευταίους στη λίστα (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 12/10/2003)!!

Η αντιμετώπιση του ζητήματος τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από την κυβέρνηση θα έπρεπε αντί να μας πείθει να μας προβληματίζει καθημερινά. Τα στερεότυπα: αν έγινε κλοπή έγινε σίγουρα από Αλβανό, αν έγινε φόνος έγινε και αυτός από Αλβανό δίχως αμφιβολία, για να μην πούμε γι’ αυτούς που μας παίρνουν τις δουλειές, προσπαθούν να ταυτίσουν στη συνείδηση μας τους μετανάστες με το έγκλημα.

Την ίδια στιγμή για τους μισθούς πείνας, την έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης, τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς των μεταναστών, για τις αδιαπέραστες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να βγάλουν “πράσινη κάρτα”, για το ότι πεθαίνουν κάθε μέρα στα ολυμπιακά έργα, ούτε κουβέντα από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση!!

Οι μετανάστες που για τόσα τους κατηγορούν δεν είναι εχθροί μας. Δεν μπορούμε παρά να τους έχουμε δίπλα μας στους αγώνες μας για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για μια κοινωνία των εργαζομένων και των νέων και όχι της χειραγώγησης, του κεφαλαίου και της καταστολής.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής