ΟΣΥ: συνεχίζονται οι συνδικαλιστικές διώξεις!

Ο Αποστόλης Κασιμέρης, μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητης Παρέμβασης» και του «Ξ», βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της διοίκησης της ΟΣΥ (δημόσια λεωφορεία και τρόλεϊ), εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης. Για την ακρίβεια καλείται να απολογηθεί σε πειθαρχικό για δημοσιεύσεις που έχει κάνει και υποτίθεται ότι βλάπτουν την εικόνα της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται καν, το ποιες είναι αυτές οι δημοσιεύσεις! Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στη συνολική κλιμάκωση του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και σε μια μακρόχρονη συνδικαλιστική δίωξη εναντίον του Α. Κασιμέρη. Μια από τις κορυφώσεις της ήταν η μετακίνησή του από τα λεωφορεία στα τρόλεϊ, παρά τη θέλησή του, προκειμένου να αποκοπεί από τον εργασιακό χώρο στον οποίο εργάζεται και συνδικαλίζεται τις τελευταίες δεκαετίες και να απομονωθεί από τους συναδέλφους του. Στην ίδια επίθεση εντάσσεται και η πρόσφατη αυθαίρετη διαγραφή του από το σωματείο στο οποίο ανήκει με ευθύνη της διοίκησης της εταιρείας, η οποία μπλόκαρε τη συνδρομή του προς αυτό και τον αφαίρεσε από τις λίστες, απόφαση ενάντια στην οποία έχει προσφύγει με εξώδικο. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης.

Η διοίκηση της ΟΣΥ με τη «συνδιοίκηση» της (εργοδοτικοί εκπρόσωποι εργαζομένων) θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη και στους εργαζόμενους ότι η κριτική, οι καταγγελίες, οι μηνυτήριες αναφορές, ο μαχόμενος συνδικαλισμός που ασκούμε γίνονται κατά της εταιρείας. 

Οι κινήσεις που κάνουνε ειδικά το τελευταίο διάστημα με το καλωσόρισμα των ΚΤΕΛ-leasing, το πόρισμα κόλαφος του ΑΣΕΠ για το 37% πάνω-κάτω ανεβοκατεβάσματα της λίστας διοριστέων και επιλαχόντων, τη σκοπούμενη αχρήστευση του στόλου της ΟΣΥ μέσα από τη πλημμελή έως ανύπαρκτη συντήρηση που αποτελεί περιουσία του λαού, είναι κινήσεις που εμείς οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ τις βλέπουμε ως παράβαση καθήκοντος και απιστίας για την υπηρεσία. 

Η διοίκηση στην ΟΣΥ οπως και σε κάθε ΔΕΚΟ είναι άτομα που τοποθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση γιατί ανήκαν στον κομματικό πυρήνα και στενό κύκλο. 

Κανένα συναισθηματικό δεσμό με τη δουλειά που κάνει αυτή η εταιρεία, καμία έννοια και πρόγραμμα για το μέλλον της. Είναι εδώ μόνο για το παρόν. Το παρόν τους!

Ότι κίνηση κάνουμε ως εργαζόμενοι γίνεται ενάντια σε αυτούς, τις πολιτικές που ασκούν και μόνο. 

Είναι εχθροί της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ συγκοινωνίας. Ενδιαφέρονται για την καριέρα τους αδιαφορώντας για το σκοπό που τοποθετήθηκαν σε μια ΔΕΚΟ σπουδαίας σημασίας για την οικονομία του τόπου. Ασχολούνται με το κόμμα, τη θέση που έχουν μέσα σε αυτό, την κομματικοποιημένη αυτοδιοίκηση που ασκούν παράλληλα καθήκοντα.

Καταγγέλλουμε αυτούς και μόνο αυτούς. 

Χρησιμοποιούν το άρθρο 26 παρ. 18-ε για να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν όποια φωνή έχει απομείνει γιατί και αυτή τους ενοχλεί. Θέλουν να μας έχουν όλους υπάκουους και να λέμε μόνο όμορφα λόγια για το έργο τους όπως κάνουν για αυτούς οι «εργατοπατέρες» των σωματείων. 

Έτσι «δουλεύουν». 

Με τέτοιους έχουν μάθει να «δουλεύουν». 

Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ δεκατρία χρόνια είμαστε απέναντι. Δίπλα στον εργαζόμενο, ότι δουλειά κι αν κάνει, που πιστεύει στη δικαιοσύνη και την ίση μεταχείριση. Έχουμε διώξεις από όλους που κυβέρνησαν. Από όλους που εφάρμοσαν μνημόνια και διέλυσαν τη δημόσια συγκοινωνία. Δεν λυγίσαμε, δεν προδώσαμε τις θέσεις μας, δεν προδώσαμε τους εργαζόμενους. 

Ούτε και τώρα θα πετύχουν κάτι.

Η κλήτευση μου για παράβαση του άρθρου 26 παρ. 18-ε είναι ενέργεια τρομοκράτησης από τη διοίκηση των Ξυπολυτά – Αγιάσογλου σε όσους τους ασκούν κριτική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μου παρέδωσαν τη κλήση χωρίς να αναφέρουν το παράπτωμα ώστε να απαντήσω και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τη δράση της ΑΠ.

Και όλα αυτά έπειτα από την επιστολή ΑΣΕΠ για τη ντροπιαστική, για μια ακόμη φορά, εικόνα της διοίκησης σε διαγωνισμό προσλήψεων. Αυτή τη φορά όμως η πίεση απέδωσε και δεκάδες νέοι συνάδελφοι θα βρεθούν από αποτυχόντες που τους κατέταξε η διοίκηση της ΟΣΥ, σε λίγες μέρες να είναι δίπλα μας έπειτα τον επανέλεγχο του ΑΣΕΠ! Η συνεχής πίεση, οι αναφορές, τα δημοσιεύματα έφεραν αποτέλεσμα.

Μεγάλη επιτυχία για εμάς. Αποτυχία και κόλαφος για αυτούς!

Αυτό τους πείραξε. Που τους δείξαμε ότι μια χούφτα εργαζόμενοι μπορούν να τους «χαλάσουν τη σούπα»…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα