Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί: H δράση συνεχίζεται με επιτυχία

Tης Χριστίνας Κυπρίδου, ωρομίσθιας εκπαιδευτικού

H συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στις 17/05/09 στα γραφεία της ΔΟΕ αποφάσισε την οργάνωση κινητοποίησης στο Σύνταγμα στις 30/05, σε συντονισμό με την προγραμματισμένη κινητοποίηση των νηπιαγωγών. Παρόλο που την κινητοποίηση στήριζε η ΔΟΕ, μετά από πίεση και παρέμβαση του Συντονιστικού Ωρομισθίων στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ,η άδεια για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος δεν παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο, με πρόφαση την προεκλογική περίοδο και αντί αυτής στάλθηκαν οι ??απαραίτητες?? αστυνομικές δυνάμεις!! Παρόλα αυτά η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με δύναμη και μεγάλη συμμετοχή κόσμου! Στόχος ήταν η ενημέρωση του κόσμου για το καθεστώς της ωρομισθίας αλλά και η ανάδειξη της ανάγκης για συλλογική δράση-εργαζόμενων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και γονέων- μπροστά σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που καταρρέει επικίνδυνα…Τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα που οργανώθηκαν και εμψυχώθηκαν από τους ίδιους τους ωρομίσθιους έβγαλαν μια δυναμική που έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες διεκδίκησης και αγώνα που μπορεί να δώσει η συσπείρωση και συνεργασία ωρομίσθιων από όλους τους κλάδους. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και στη Θεσσαλονίκη με την ίδια επιτυχία.

Επίσης, η παρέμβαση των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μέσα στο Μάιο, στις κατά τόπους συνελεύσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων της ΔΟΕ και η συμμετοχή τους στις εκλογές για τα νέα διοικητικά συμβούλια, ήταν μαζική και με επιτυχία. Τέθηκαν προς ψήφιση τα αιτήματα των ωρομισθίων και έγιναν συζητήσεις για το καθεστώς της ωρομισθίας στην εκπαίδευση, χωρίς να λείπουν βέβαια οι άγονες, διασπαστικές, πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών που κρατούν μακριά, εδώ και καιρό, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ μπλόκαραν σε διάφορες συνελεύσεις τα ψηφίσματά μας.

Σχεδιάζεται η παρέμβαση στο συνέδριο της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την ανάδειξη του προβλήματος των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Μια σημαντική, τέλος, παρέμβαση σχεδιάζεται, στην περίοδο που διανύουμε, στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, όπου γίνονται οι αιτήσεις ωρομισθίων και αναπληρωτών για τη νέα χρονιά, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων και τη συλλογή υπογραφών υποστήριξης, στοιχείων επικοινωνίας κτλ.

Ο απολογισμός των δράσεών μας και ο προγραμματισμός των επόμενων θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνέλευση του Συντονιστικού Ωρομισθίων. Να είμαστε όλοι εκεί!!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα