Οργάνωση “Ξ” Ν.Ιωνίας: Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

Προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης Νέας Ιωνίας του “Ξ” για τις δημοτικές εκλογές.

Το κείμενο σε pdf εδώ

Συμμετέχουμε – Στηρίζουμε

“Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηρακλή Γκότση

Οι εκλογές που έρχονται μας δίνουν τη δυνατότητα να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στα κόμματα της λιτότητας και των Μνημονίων, στα κόμματα της Τρόικας, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών. Όλοι αυτοί πρέπει το βράδυ των εκλογών να είναι ηττημένοι.

Μας επιτρέπουν να βάλουμε ένα μεγάλο φρένο στην προσπάθεια των μνημονιακών και κυβερνητικών δυνάμεων να πάρουν στα χέρια τους το Δήμο Νέας Ιωνίας, έναν από τους λίγους μέχρι τώρα δήμους που βρισκόταν στα χέρια της Αριστεράς.

Προτείνουμε στήριξη και ψήφο στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση. Θεωρούμε ότι η ανάδειξη για δεύτερη φορά της «Ενότητας» στη δημοτική αρχή μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να γίνει ο δήμος μας σημαντικό εργαλείο στα χέρια του εργατικού κινήματος.

Τα προηγούμενα 4 χρόνια και παρά τη μείωση των πόρων, η δημοτική αρχή κράτησε τις βασικές δομές του δήμου ζωντανές, δεν περιέκοψε παροχές, αντίθετα επέκτεινε ως ένα βαθμό τις υπάρχουσες. Έκανε σημαντικά βήματα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κυρίως μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Έπαιξε ρόλο στο κίνημα ενάντια στα χαράτσια  και συμμετείχε σε μια σειρά κινητοποιήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού ΙΚΑ.

Αυτές οι εκλογές μας δίνουν τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Γιατί όσο η κρίση συνεχίζεται –και θα συνεχίζεται ότι κι αν λένε οι κυβερνώντες– τόσο περισσότερο οι Δήμοι της Αριστεράς θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μεγάλα καθήκοντα. Θέλουμε για το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε μια δημοτική αρχή που θα είναι διατεθειμένη, όποιο κι αν είναι το κόστος για την ίδια, να υπερασπιστεί τους πιο χτυπημένους από την κρίση συμπολίτες μας και να κάνει το δήμο μας προπύργιο Αντίστασης, Αγώνα και Αλληλεγγύης. Επιδιώκουμε να σπρώξουμε το Δήμο της Ν. Ιωνίας στα παραπέρα αυτά βήματα, να έρθει σε επαφή με άλλους αριστερούς δήμους για να διευρυνθεί το μέτωπο του συντονισμού και της αντίστασης.

Θεωρούμε ότι βασικοί άξονες πάλης στην κατεύθυνση που περιγράφουμε είναι συνοπτικά οι εξής:

– Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στη Νέα Ιωνία.  Ο Δήμος πρέπει να είναι μπροστά σε κάθε τέτοια μάχη, όχι μόνο αλληλέγγυος αλλά και οργανωτής τοπικών κινημάτων υποστήριξης του κάθε συμπολίτη μας.

Ÿ- Ο Δήμος Νέας Ιωνίας μπορεί και πρέπει να σταθεί εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ όπως πάει να γίνει με τα φιλέτα του άλσους Βεΐκου. Να εναντιωθεί στην παραχώρηση υπηρεσιών του σε επιχειρηματικά συμφέροντα και να αναπτύξει δημοτικές επιχειρήσεις όπως στη διαχείριση απορριμμάτων (δείτε στη συνέχεια) και την ποιοτική και με χαμηλές τιμές ψυχαγωγία (δημοτικές καφετέριες, πολυχώρους, κλπ) αξιοποιώντας δημοτικούς χώρους όπως είναι ο κινηματογράφος «Αστέρας».

– Ο δημοκρατικός έλεγχος και η διαχείριση, από τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία, των δημοτικών υπηρεσιών και πεπραγμένων, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνονται σημαία στους δήμους που έχει στα χέρια της η Αριστερά.

– Ειδικά στη Νέα Ιωνία που και το σωματείο των εργαζομένων του δήμου είναι αριστερό – αγωνιστικό, χρειάζεται μια σχέση συνεργασίας και κοινή πάλη και οι όποιες εντάσεις να ξεπεραστούν.

– Οι εργαζόμενοι του δήμου πρέπει να έχουν αποφασιστικό λόγο στην επιλογή των προϊσταμένων τους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες με τη συμμετοχή και των άμεσα ενδιαφερόμενων πολιτών καθώς και των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, να έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου.

– Χρειάζεται να υποστηριχτεί και ενθαρρυνθεί η λειτουργία λαϊκών συνελεύσεων και συμβουλίων σε επίπεδο συνοικίας ή γειτονιάς που να έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες και λόγο πάνω σε ότι αφορά τις γειτονιές τους κατ’ αρχήν αλλά και ολόκληρο το δήμο.

– Ο Δήμος Νέας Ιωνίας μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης μεθόδου διαχείρισης των απορριμμάτων (ενάντια στην παραχώρησή τους σε εργοστάσια καύσης) με διαχωρισμό στην πηγή, ανακύκλωση (πλαστικών, μετάλλων, χαρτιού και γυαλιού) και κομποστοποίηση των οργανικών και ζυμώσιμων υλικών. Η μέθοδος αυτή (όπως προτάθηκε από την Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, ΠΡΩΣΥΝΑΤ) μπορεί όχι μόνο να χτυπήσει τα εργολαβικά συμφέροντα στο χώρο, όχι μόνο να συμβάλει στην πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων αλλά να εξοικονομήσει πόρους για το δήμο και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για τους δημότες. Υπάρχει ειδική μελέτη για το δήμο της Ν. Ιωνίας, από την ΠΡΩΣΥΝΑΤ, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να καθυστερεί η υλοποίηση της.

Δίκτυο Μαχητικών Αριστερών Δήμων

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει μια σειρά αριστερών μαχητικών δημοτικών αρχών. Είναι καθήκον και ευθύνη και του δικού μας δήμου να μπει μπροστά στη δημιουργία ενός δικτύου όλων αυτών των δήμων ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να σπάσουν στην πράξη τις διαταγές των Μνημονίων και του Καλλικράτη.

Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει ακόμα και να στείλει φυλακή εκείνους τους Δημάρχους που θα αρνηθούν να υποκύψουν στις εντολές της Τρόικας. Ένα δίκτυο μαχητικών δημοτικών αρχών μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση. Μπορεί βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός διαδημοτικού κινήματος που θα υπερασπίζει τους πολίτες και θα δίνει τη μάχη για μια συνολικότερη, πολιτική ανατροπή στην ελληνική κοινωνία με την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Το Ξεκίνημα συμμετέχει στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με τη Μιρένια Σιώκου

Με στόχους όλα τα πιο πάνω, το «Ξεκίνημα» Νέας Ιωνίας συμμετέχει στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» ενεργά, με υποψήφια δημοτική σύμβουλο τη Μιρένια Σιώκου. Η Μιρένια Σιώκου είναι 23 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, σπούδασε στην Πάντειο και εργάζεται στη Νέα Ιωνία. Από τα μαθητικά της χρόνια, μέσα από τις γραμμές του Μαθητικού Ξεκινήματος συμμετείχε στο κίνημα των μαθητικών καταλήψεων. Μέχρι και σήμερα έχει ενεργή συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και το αντιφασιστικό κίνημα.

Επικοινωνία
www.xekinima.org | [email protected] | facebook.com/siokoumirenia | 6949287429

Related Files

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,013ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα