Οργανώσεις «Ξ» Βόλου & Λάρισας: Να αθωωθούν τώρα οι αγωνιστές των διοδίων

Κοινό Δελτίο Τύπου των οργανώσεων του Ξεκινήματος στο Βόλο και τη Λάρισα

17/01/2013

Να αθωωθούν τώρα οι αγωνιστές των διοδίων! 

Τις ημέρες αυτές 20 αγωνιστές, μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια από το Βόλο και τη Λάρισα, δικάζονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας  λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και ανοίγματος των αυτοκινητόδρομων. Παράλληλα νέες δίκες προετοιμάζονται στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου.

Η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στους αγωνιστές των διοδίων λειτουργώντας σαν υπηρέτης των μεγαλοεταιριών οι οποίες εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους με ληστρικές και αντισυνταγματικές συμβάσεις, στερώντας από το λαό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

Στόχος της κυβέρνησης και των εταιριών είναι ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η καταστολή του μαζικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία θέλουν να τσακίσουν κάθε οργανωμένη αντίσταση και αγώνα.

Δεν θα τους περάσει! Το μαζικό κίνημα μπορεί και θα τους σταματήσει. Παράνομοι δεν είναι οι αγωνιστές και τα κινήματα. Παράνομες είναι οι μεγαλοεταιρίες που λειτουργούν σαν βδέλλες της κοινωνίας, παράνομες είναι οι μπάρες και τα διόδια, παράνομοι είναι όσοι καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια.

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ εκφράζει την αλληλεγγύη στους αγωνιστές των διοδίων και απαιτεί την άμεση αθώωση τους.

Δεν θα νικήσει ο φόβος! Θα νικήσει το δίκιο των εργαζόμενων και του λαού!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής