Ωμή πρόκληση από το ισραηλινό καθεστώς στο θέμα των 21 φυλακισμένων αγωνιστών!

Η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε το αχαρακτήριστο! Αφού δήλωσε πως θα προχωρούσε στην απέλαση των πρώτων 7 από τους 21 ακτιβιστές του στόλου της ελευθερίας για τη Γάζα, χτες, τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, για να τους ξαναβάλει όμως πίσω στα οχήματά της, να τους μεταφέρει πίσω στις φυλακές όπου κρατούνται, να τους γυμνώσει για να τους κάνει σωματικό έλεγχο (τον τρίτο στη σειρά ενώ είναι φυλακισμένοι!) και να τους φορέσει χειροπέδες (όντας φυλακισμένοι)!

Το ισραηλινό καθεστώς ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας σε ότι αφορά την αγριότητα, σε μια χώρα που χαρακτηρίζεται φαινομενικά από κοινοβουλευτικές διαδικασίες! Στόχος τους είναι μόνο ένας: Να σπάσουν το ηθικό των 21 και να στείλουν μήνυμα σε όποιους θέλουν την ελευθερία της Γάζας και των Παλαιστινίων: να μην τολμήσουν να επιχειρήσουν ξανά να σπάσουν τον αποκλεισμό. Μπορούν να είναι σίγουροι μόνο για ένα πράγμα: με τέτοιες ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ατσαλώσουν τις αντιστάσεις.

Ανάμεσα στους 21 παραμένει κρατούμενος ο σύντροφος Πολ Μέρφι, ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ιρλανδία. Το Ισραήλ προκαλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Όμως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ασχολούνται με το θέμα – τόση είναι η δημοκρατία τους και η ευαισθησία τους. Αναγνωρίζουν το «δικαίωμα» του Ισραήλ να επιβάλει τον αποκλεισμό της Γάζας, όπως κάνει και η αμερικανική κυβέρνηση του Ομπάμα και της Κλίντον – κι αν ανάμεσα στα θύματα είναι κι ένας ευρωβουλευτής λίγο τους ενδιαφέρει.

Στην Ιρλανδία το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία έχουν ξεκινήσει εκστρατεία απαιτώντας την απέλαση του ισραηλινού πρέσβη από την Ιρλανδία! Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην επιθετικότητα και το θράσος του ισραηλινού κράτους.

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής